Presentació de “Sense drets no hi ha seguretat” a l’Ateneu Candela

No Comment

El proper 19 de setembre, a les 19h,  a l’Ateneu Candela, la ONG NOVACT (www.novact.org) organitza un acte de presentació de l’OPEV, Observatori per a la Prevenció de l’Extremisme Violent (www.opev.org). Una plataforma de 172 entitats de la regió Euro-Mediterrània dedicada a oferir respostes efectives per prevenir l’extremisme violent. En l’acte es presentarà el primer estudi de l’OPEV: “Sense drets no hi ha seguretat”, un anàlisis comparat de l’impacte en matèria de drets humans de la legislació antiterrorista a 15 països de la Regió Euro-Mediterrània

Un mes després dels atacs a Barcelona i Cambrils, passat un temps prudencial que ens doni certa perspectiva, la ONG NOVACT organitza un acte per reflexionar sobre quines mesures poden ser més efectives a l’hora d’evitar que aquests actes puguin repetir-se.

En les passades dècades, els governs han cercat una solució a l’extremisme violent només en un conjunt de mesures antiterroristes basades exclusivament en l’acció policial, i també militar, en la seguretat i en la limitació dels drets i llibertats. En nom de la lluita contra el terrorisme, s’ha observat un ús extensiu del poder policial i l’adopció d’un arsenal legal repressiu que ha estat responsable de dramàtiques violacions de drets humans amb un creixent patiment a tota la Mediterrània.

És aquesta la única resposta possible? Per tal de reflexionar en torn a aquesta qüestió, NOVACT presentarà demà 19 de setembre  (19h, Ateneu Candela) l’estudi “Sense drets no hi ha seguretat”. Aquest estudi, realitzat amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, analitzarà l’evolució de la llei antiterrorista a nivell internacional. A continuació presentarà un anàlisis comparatiu (Algèria, Egipte, Espanya, França, Grècia, Iraq, Israel i els Territoris Ocupats Palestins, Itàlia, Jordània, Líban, Líbia, Marroc i el Sàhara Occidental, Síria, Tunísia i Turquia) de les legislacions antiterroristes a la regió Euro-mediterrània i es conclou per un anàlisi detallat de les violacions  als estàndards internacionals en matèria de drets humans.

A més de la presentació de l’informe, l’acte es dedicarà a la presentació de l’Observatori per a la Prevenció de l’Extremisme Violent (OPEV) una plataforma d’entitats, amb seu a Tunis, Amman i Barcelona, que és responsable d’implementar un “Pla d’Acció de la societat civil Euro-Mediterrània per a prevenir totes les formes d’extremisme violent” que descriu 10 objectius i 91 accions útils i necessàries per tal d’evitar que els fets de Cambrils i Barcelona tornin a repetir-se.

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER