El Govern local declara suport a les institucions catalanes

No Comment

El govern municipal de Terrassa declara el seu suport a les institucions catalanes, tal i com titula una declaració institucional feta pública a primeres hores de la tarda d’avui 20 de setembre, casualment o no, hores després que tots els grups municipals del Ple, excepte PP i Cs, fins i tot per tant el soci de govern PDCat, li demanessin un posicionament clar davant els greus fets que estan tenint lloc com a conseqüència del desplegament de l’estratègia d’estat d’excepció posada en marxa pel govern i estat espanyols.

botomalarrassa

Llegiu íntegra la declaració:

Declaració institucional del Govern Municipal de Terrassa en suport a les institucions catalanes

Davant dels fets succeïts tant aquest matí, amb l’escorcoll de diverses seus del Govern de la Generalitat de Catalunya i les detencions practicades, com els del dia d’ahir a la ciutat de Terrassa, el Govern municipal vol manifestar el seu ferm suport a les institucions catalanes, rebutjar enèrgicament la violència, la repressió i la intervenció a les institucions catalanes, i defensar amb tota fermesa els valors de la democràcia.

Per al Govern municipal, la resolució d’aquest conflicte polític i social ha de passar obligatòriament pel diàleg. Les actuacions policials a diferents edificis institucionals, empreses i domicilis particulars de càrrecs del Govern de la Generalitat i altres ens públics no fan més que entorpir-ne la resolució. La utilització del dret penal i, de forma especial, la vulneració del respecte al domicili de les persones i l’atemptat a la pròpia llibertat de mandataris públics elegits democràticament, suposa traspassar una línia vermella de manera totalment inadmissible en una democràcia del segle XXI que s’aixopluga sota un presumpte Estat de Dret.

En aquest sentit, el Govern Municipal fa una crida a la responsabilitat i emplaça el Govern espanyol a que cessi en la utilització arbitrària de les institucions judicials i d’ordre públic, al temps que demana que un diàleg urgent i responsable sigui l’eina per solucionar el conflicte entre Catalunya i Espanya.

Related Articles

Deixa un comentari