Jazz, Blues i Música Popular Brasilera en l’arrencada de la Temporada 2017 – 2018 a la Nova Jazz Cava

No Comment

A partir del 6 d’octubre la música en directe torna a sonar a la Nova Jazz Cava terrassenca amb la Temporada Estable 2017 – 2018.  La sessió “Vint anys sense Tete” n’és el concert inaugural, un singular record i reivindicació del llegat de l’excepcional artista del qual es commemoren vint anys de la seva mort. El concert comptarà amb la participació d’un elenc de músics coetanis al pianista barceloní Tete Montoliu (1933-1997).

La sessió d’obertura obre la porta a una programació en viu compresa de dijous a dissabte i on la diversitat de l’actualitat jazzística és la protagonista d’un programa que, fins el mes de juliol vinent, presentarà figures de l’escena internacional i nous projectes del jazz català com “Soulify Girl”, el nou àlbum de la banda de blues mallorquina Big Yuyu.

Quant a la música popular brasilera es presentarà el disc “Alma Brasileira”, títol també del projecte de música popular que lidera el cantant i guitarrista Ramiro Pinheiro acompanyat d’un septet multinacional. En la línia de les presentacions discogràfiques cal remarcar la que oferirà el trio de Santi de la Rubia amb “Broken Line”, títol que sens dubte descriu per on van els trets d’aquest brillant instrumentista. La seva actuació  estrena la iniciativa Underpool als Clubs  que  aproparà mensualment nous treballs d’artistes de l’escena de la música improvisada editats pel segell independent català.

I per rematar les novetats editades a casa nostra, destaquem el títol “Vint anys”, bona part del temps que Horacio Fumero i Albert Bover sonen plegats, o si més no, el període transcorregut des del seu primer enregistrament en format de duet.

De l’escena local arriba la flamant Terrassa Hard Bop Reunion  i, per primera vegada a la ciutat, podrem descobrir a la cantant lituana Viktorija Pilatovic com a convidada del trio d’una altra dama del jazz, la pianista Michel Faber. Igualment tindrem el plaer de retrobar-nos, després de més d’una dècada, amb el músic argentí Luis Nacht i el projecte “La incertidumbre”.

El programa es completa tots els dijous amb les Jam Sessions d’entrada lliure a la Cava Club. Aquest mes d’octubre liderades pel pianista Txus Costalago i els Groove Collective capitanejats per la vocalista Atenea Carter. També el swing ballable reprèn l’activitat de la mà dels Terrassahopers amb sessions pedagògiques tots els dimecres i concerts en directe, el primer al proper mes de novembre amb els Swing Out.

Més informació a l’agenda: http://malarrassa.cat/esdeveniments/

O  accedint a la web: www.jazzterrassa.org

 

Related Articles

Deixa un comentari