[Novetat Editorial] Sodoma i Gomorra II de Marcel Proust a Viena Edicions

No Comment

 

Sodoma i Gomorra

El vuitè volum de la nova edició de la cèlebre A la recerca del temps perdut, en l’elogiada  traducció de Josep Maria Pinto.

A Balbec, el protagonista és convidat a una vetllada a la qual assisteix el baró de Charlus, que acudeix a la cita amb el seu protegit, Morel, un virtuós del violí de procedència humil, amb qui el baró ha establert una relació en què conflueixen dues forces: l’ambició d’en Morel i l’ànsia d’en Charlus per seduir el violinista. D’altra banda, les sospites del protagonista sobre l’orientació sexual de l’Albertine arriben al paroxisme quan s’assabenta, en una conversa casual, que és amiga íntima de la senyoreta de Vinteuil, l’homosexualitat de la qual és un secret de domini públic. Això accentua en gran manera la gelosia de Marcel, que tenia la intenció de demanar-la en matrimoni als seus pares.

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER