Artistes contra l’Estat Policial i en defensa de les llibertats ciutadanes

No Comment

Avui 25 de setmbre la PAAC (Plataforma Assambleària d’Artistes de Catalunya) convoquen un acte per llegir el seu manifest per posicionar-se front els últims esdeveniments policials viscuts a Catalunya.

PAAC

El manifest que llegiràn a les 12.00 h en la Plaça dels Àngels a Barcelona és el següent:

La Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya vol manifestar el seu absolut rebuig a les recents actuacions dictades per l’Estat espanyol, que continuen en la línia d’assetjament a les Institucions catalanes i que aquest 20 de setembre han traspassat la frontera de la convivència i la democràcia, atacant la lliure expressió i els drets fonamentals dels ciutadans amb la il·legítima intervenció del Govern de Catalunya.

Creiem també que aquests esdeveniments transcendeixen l’àmbit estrictament català, i evidencien la crisi d’un Estat que ha fet fallida i que no té més respostes i recursos que la violència, demostrant, una vegada més, l’obsolescència del règim del 78, corrupte i en decadència.

Amb aquest manifest, els artistes volem sumar-nos al moviment pacífic i plural de la societat catalana, sortint al carrer en denúncia de l’actitud totalitària i repressiva del Govern espanyol, per tal de defensar el dret inalienable dels ciutadans i les ciutadanes a decidir democràticament el seu futur a través del seu vot.

És per això que:

Denunciem com il·legítima la intervenció del Govern de Catalunya, la judicialització i militarització del procés que viu la nostra societat amb recursos autoritaris i repressius impropis d’una societat democràtica del segle XXI.

Denunciem també que s’ha intervingut la gestió econòmica d’institucions com museus i biblioteques, universitats, centres de recerca o l’Institut Ramon Llull, i que això limita greument el desenvolupament de les activitats culturals i artístiques que d’elles depenen.

Denunciem la manipulació dels mitjans de comunicació amb l’objectiu de distorsionar la bona convivència amb la qual el poble català està portant a terme aquests moments difícils de la seva història.

Donem suport als detinguts polítics, qualsevol sigui la seva ideologia.

Manifestem el nostre absolut rebuig a l’assetjament i la interferència del nostre dret a expressar-nos lliurement a les urnes l’1 d’octubre.

Per una societat justa, plural, lliure i en convivència.

Related Articles

Deixa un comentari