Forces polítiques i socials creen a Terrassa un Comitè en Defensa del Referèndum

No Comment

CDR Terrassa


Diverses entitats locals, amb la CUP al capdavant, però també el Kasalet (casal social okupat), col·lectius antirrepressius com el SAT i altres entitats de la ciutat, han constituït un comitè de defensa del referèndum, al igual que en altres localitats del país, un comitè obert i que neix amb voluntat d’agrupar sectors socials disposats a activar-se en defensa del dret d’autodeterminació. 

Comunicat íntegre del Comitè en Defensa del Referèndum:

L’1 d’octubre, Juntes decidim!

La formació de l’Estat Espanyol, tal i com la coneixem, es remunta a la imposició de l’actual Constitució per part de les forces armades del nacionalcatolicisme franquista del 78. La suposada “transició” a la “democràcia” es va donar sota la pressió militar, i la Constitució que es va forçar a acceptar aleshores, no és més que una màscara pel feixisme, el qual, darrere d’aquesta nova màscara, ha seguit perpetuant el seu poder i les seves lleis reaccionàries contra tota iniciativa sindical o de caràcter republicà i antifeixista.

Aquesta mateixa Constitució a la què es fa referència només quan és d’interès pels oligarques i que és modificada pel seu únic benefici.

Exemples com la Llei Mordassa, la Llei de Partits, les contínues temptatives contra l’avortament i el matrimoni homosexual, la negació de les quatre nacions que convivim sota aquest marc jurídic-legal, l’existència de centenars de presos polítics anarquistes, comunistes, sindicalistes i independentistes, la repressió contra artistes i ciutadans oposats al règim, i un llarg etcètera són demostracions continuades de la manca de democràcia a l’Estat espanyol.

botomalarrassa

Actituds com les de Cifuentes dient-nos als aturats “que ens fotem”, sumades a les reformes laborals que han acabat d’una tombada amb desenes d’anys de lluita obrera; a l’actitud del PSOE cridant a la ciutadania espanyola a ingressar en l’organització imperialista OTAN, enrederint l’edat de jubilació i rescatant als bancs; o les de la família Borbó mantenint una estreta relació amb la família reial d’Aràbia Saudí (principal promotora de l’ISIS) i venent armes als amics del terrorisme salafista; i la negació per part de Rajoy al dret dels habitants de Catalunya a escollir sobre el nostre futur, ens obliga a tots i a totes els i les demòcrates a recórrer al major acte de Desobediència Civil que s’hagi donat al Règim feixista espanyol des de la seva formació l’any 1939.

Votarem, els treballadors som qui fa que un país funcioni, i decidirem, li pesi a qui li pesi. Decidirem ser catalans o escollirem ser espanyols, però aquesta decisió recau únicament sobre les nostres espatlles de qui fa que ambdós països funcionin: els treballadors. Perquè som majoria. Perquè som majors d’edat. Perquè som republicans. Perquè som demòcrates. L’1-OCT desobeirem i decidirem. No tolerarem que es trepitgi un cop més la democràcia ni que cap polític ens digui el què hem de fer. Sabem el què hem de fer: decidir el nostre futur.

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER