[Novetat Editorial] Las Falsas promesas psiquiátricas de Guillermo Rendueles

No Comment

Falsas promesas

De la mà de l’editorial La Linterna Sorda trobem “Las Falsas promesas psiquiátricas de Guillermo Rendueles”

Guillermo Rendueles és un reconegut psiquiatre que, des dels anys setanta, planteja una crítica a la psiquiatrització de la vida quotidiana i els mals socials. En aquesta obra desbrossa les seves reflexions al voltant de temes de debat i actualitat: l’assetjament laboral (assetjament psicològic), la crisi econòmica, la violència a les aules, les presons, l’angoixa de l’atur, els psicofàrmacs com a mercaderia, “avui prendre ansiolítics a l’Estat espanyol és més habitual que no prendre’ls “, afirma l’autor.

El terme depressió és un calaix de sastre que vol dir malviure o incapacitat d’autogestionar la vida sense ajudes professionals. La psiquiatria es proposa com a remei per a tots aquests malestars. La gent ha estat desposseïda dels seus sabers comuns per criar fills, per al sexe, per envellir, per lluitar contra l’explotació laboral i necessita tècnics, que proveïts de sabers “psi”, li ensenyin a viure.

Aquest llibre és útil no només per a les persones vinculades amb el camp de la psiquiatria, sinó també per qui busqui altres alternatives col·lectives, basades en el suport mutu i les xarxes socials, a l’hora d’afrontar els problemes que ens angoixen. El malestar no depèn de la psique individual sinó de les relacions d’explotació i submissió que genera el capitalisme.

Related Articles

Deixa un comentari

#agendaMLRS
 1. JAM SESSION

  gener 16 21:00 - 22:30
 2. Conferència sobre la resolució de conflictes en la propietat urbana

  gener 17 18:30 - 20:30
 3. [Videodrome] “Quiz Show” (1994)

  gener 17 21:30 - 23:30
 4. Fem l’humor i no la guerra

  gener 18 19:30 - 21:00
 5. Jam Session amb Pau Bombardó Grup

  gener 18 22:00 - 23:00
 6. Taller al Mercat del Triomf de “Tastet d’infusions”

  gener 19 11:00 - 12:00
 7. Taller: Cuina d’hivern

  gener 19 17:30 - 18:30
 8. [concert] BLACK IS BACK

  gener 19 21:00 - 22:30
SEGUEIX-NOS A TWITTER