“Refugiats, l’odissea cap a Europa”, exposició fotogràfica al Parc de Sant Jordi, 5-27 octubre

No Comment

171005 expo refugiats-1

L’Ajuntament, a través del Servei de Solidaritat i Cooperació Internacional, ha portat a Terrassa l’exposició del fotògraf Sergi Càmara “Refugiats, l’odissea cap a Europa”. Aquesta mostra, que es pot veure al Parc de Sant Jordi des d’avui i fins el 27 d’octubre, dóna a conèixer les  rutes d’exili cap al continent europeu de molts refugiats de procedència diversa en la recerca d’una nova vida, lluny dels conflictes bèl·lics que sacsegen els respectius països. L’objectiu de la mostra és sensibilitzar l’opinió pública sobre les persones refugiades, coincidint amb la finalització del termini que s’havia fixat per a l’acollida a l’estat espanyol de 17.337 persones, de les quals només n’han arribat 1.983.

botomalarrassa

A les imatges captades per Sergi Càmara es pot visualitzar gran part del camí que han recorregut milers de refugiats patint  tota mena de riscos. El fotògraf va viatjar a punts conflictius de l’èxode de refugiats: les illes gregues de Lesbos i Kos, prop de Turquia, un dels principals punts d’entrada d’Europa de les persones que fugen; el pas fronterer d’Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia; Belgrad; la frontera entre Sèrbia i Hongria; Budapest; la localitat fronterera de Tovarnik, i Melilla. Les imatges documenten el perill de les travessies pel mar en embarcacions en què s’amunteguen moltes persones, les llargues caminades, les esperes a les fronteres, les estades a ciutats com Belgrad o Budapest a l’espera de sortir cap al destí desitjat, els viatges amb tren, el testimoniatge de les famílies. També s’hi pot veure la tasca de l’ONG catalana Open Arms, que porta a terme operacions de salvament al mar.171005 expo refugiats-3

Related Articles

Deixa un comentari