10 d’Octubre: Dia Mundial de la Salut Mental

No Comment

Avui, 10 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental. Amb aquest motiu, l’Associació Salut Mental Terrassa publica un comunicat tot fent una presentació sumària de la situació al país: «Les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies pateixen cada dia moltes mancances i necessitats no resoltes. Hi ha molts pobles i ciutats on no arriben, encara, els serveis i els suports necessaris. Molts infants, adolescents i joves no disposen de les oportunitats per trobar l’equilibri per créixer i desenvolupar el seu projecte vital com a ciutadans. Les famílies i les persones necessiten més acompanyament i de més qualitat.»infografia_salut_mental_final

Llegiu el comunicat íntegre:

10 d’Octubre: Dia Mundial de la Salut Mental

És una celebració que promou la Federación Mundial para la Salud Mental (WFMH) amb el suport i impuls de la Organización Mundial de la Salud (OMS) .

El seu objectiu és millorar la qualitat de vida i defensar els drets de les persones amb malaltia mental.

Ens cal crear entorns i condicions de vida que propiciïn una salut mental positiva i que permetin a les persones adoptar i mantenir estils de vida saludables.

Les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies pateixen cada dia moltes mancances i necessitats no resoltes. Hi ha molts pobles i ciutats on no arriben, encara, els serveis i els suports necessaris. Molts infants, adolescents i joves no disposen de les oportunitats per trobar l’equilibri per créixer i desenvolupar el seu projecte vital com a ciutadans.

Les famílies i les persones necessiten més acompanyament i de més qualitat. Des de l’Associació de Familiars de Salut Mental de Terrassa, apostem per fer propostes que potenciïn el suport entre iguals. Volem que hi hagi més coneixement a peu de carrer ,” perquè la malaltia és a prop, al voltant nostre, i se n’ha de poder parlar sense tapar-la. I si et trobes amb algú que esta perdut, saber què passa i què pots fer”

Si ens ho proposem, podem col·laborar en fer realitat el canvi de paradigma i instar a l’Administració i Institucions del nostre país perquè revisin les seves polítiques i criteris socials i de defensa dels drets. Des de l’Associació Salut Mental Terrassa estem participant a la Taula de Salut Mental de Terrassa per fer realitat aquest canvi de paradigma

Molts afectats es veuen involucrats per sentències d’incapacitació que limiten drets fonamentals, com el dret a contreure matrimoni, el dret de vot i el de participació plena i efectiva en la vida pública.

A Catalunya, hi ha almenys 4.000 ciutadans que no poden exercir el dret de sufragi perquè una sentència d’incapacitació els limita aquest dret.

No ens cansarem de repetir-ho: tenim una deute històric com a país amb la salut mental que cal resoldre amb celeritat i valentia. És una prioritat europea. Sabem que afecta a moltes persones, que no ens podem permetre el seu impacte personal i social si volem construir comunitats que progressin.

Som conscients que caldrà posar-hi molts esforços i que demanen una transformació complexa. Sabem que és el camí correcte, però cal anar més de pressa.

Tots junts ho podem aconseguir ¡¡¡¡¡

Associació Salut Mental Terrassa. C/ Martí Díez, 7, 1r, dreta 08224 Terrassa

Terrassa, 10 d’octubre de 2017

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER