Guia municipal de lleure per a persones amb discapacitats diverses

No Comment

guia lleure capacitats diverses WEB

L’Ajuntament de Terrassa elabora una guia de lleure per a persones amb capacitats diverses

En total recull més de 70 propostes d’activitats individuals o en grup

L’Ajuntament de Terrassa, a través de l’Oficina de Capacitats Diverses i Accessibilitat, ha elaborat una guia de recursos de lleure per a persones amb capacitats diverses, que recull més de 70 propostes i activitats de lleure, entre les que es fan expressament per a persones amb alguna discapacitat física o intel·lectual i les que es fan per a tota la ciutadania i són accessibles a persones amb limitacions de mobilitat, visuals, auditives, etc. El recull, presentat com a continguts del web municipal i organitzat per tipus d’activitats, es pot consultar a terrassa.cat/lleure-capacitats-diverses.

La guia organitza totes les activitats en dos grans grups: per a grups i individuals. Dintre del primer grup hi ha quatre categories: cap de setmana, entre setmana, estades de cap de setmana i vacances; i casals en períodes de vacances. El segon grup s’estructura també en quatre categories: natura accessible pel teu compte, activitats terapèutiques, activitats d’oci pel teu compte; i museus, monuments i espais d’interès accessibles.

botomalarrassa

Tant en el cas de les activitats expressament per a persones amb capacitats diverses com les activitats no especialitzades però inclusives, en cada cas s’especifica per a quin perfil de persones és apta o indicada aquella activitat, a través d’icones d’accessibilitat i/o de la pròpia descripció de l’activitat. La informació, procedent de tretze entitats i de diferents serveis i equipaments municipals, inclou també dades com el preu de l’activitat, un mapa de geolocalització o una descripció detallada dels diferents espais.

L’elaboració de la guia de recursos de lleure per a persones amb capacitats diverses s’emmarca en el Pla Local d’Atenció a les Capacitats Diverses i a l’Accessibilitat 2016-2020, i té per objectiu oferir informació clara i pública que faciliti l’accés de les persones amb capacitats diverses a un lleure de qualitat i adaptat a les seves necessitats, avançant així en un model d’atenció centrat en les persones, i contribuint a la integració social i la qualitat de vida d’aquest col·lectiu. Per a desenvolupar aquest projecte, l’Ajuntament de Terrassa ha comptat amb la col·laboració de les entitats que formen part de la Taula de Capacitats Diverses i Accessibilitat.

Related Articles

Deixa un comentari