[Novetat Editorial] “Un mundo al revés” de Rudolf Arnheim

No Comment

“Un mundo al revés” de Rudolf Arnheim arriba de la mà de l’editorial Pepitas de Calabaza

Un viatger arriba a una ciutat sense nom. La gent no porta roba sinó màscares. Dorm de dia. Treballa de nit. Viu en cases transparents per donar exemple de vida modèlica als tafaners. Es desplaça en mitjans de locomoció la velocitat és inferior al pas dels vianants. Els pobres gaudeixen del major prestigi. Els rics organitzen manifestacions de protesta i tracten de desfer-se de les seves fortunes, el que provoca lluites ferotges en què no intervé cap força de l’ordre. No hi ha forces de l’ordre: tot membre de les classes altes, identificable per una lletra que porta al pit al costat d’un fanal, pot fer de policia. Tampoc hi ha un temps igual per a tots i per a tot: cada activitat, cada procés té la seva pròpia cronometría … Els desencontres són permanents. La confusió està institucionalitzada.

“Un mundo al revés” és una novel·la mordaç i esperpèntica en què l’arbitrarietat i el terror subtil o descarat marquen la vida i les relacions humanes (o inhumanes). “Un mundo al revés” no és només l’al·legoria d’un univers invertit o pervertit. “Un mundo al revés” és una de les més fascinants obres de la literatura distòpica del segle xx.

Rudolf ArnheimRudolf Arnheim (Berlín 1904 – Michigan 2007), filòsof i psicòleg de l’Art, és conegut principalment per les seves teories sobre el pensament visual publicades en llibres com “La forma visual de la arquitectura”, “Arte y percepción visual”, “Psicología del ojo creador”, “El pensamiento visual” o “El poder del centro”.

Elaborada entre 1936 i 1940, després del seu pas per la Itàlia feixista, “Un mundo al revés” no va veure la llum fins a 1997, quan Edition Memoria, segell dedicat a la recuperació dels escriptors oblidats de l’exili alemany, va publicar la qual és l’única obra de ficció que va escriure Rudolf Arnheim. I per primera vegada s’edita en castellà.

Fitxa:
Rudolf Arnheim
“Un mundo al revés”
Traducció de l’alemany de Richard Gross
Logronyo, octubre 2017
Primera edició
Editorial Pepitas de Calabaza
ISBN 978-84-15862-96-3
Idioma: Castellà

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER