[Joan Martínez Colás] Cors terrassencs pel món

No Comment

Poques eines resulten tan eficaces per crear espais de convivència com l’art. Particularment el cant coral es converteix en una activitat aglutinadora i diversa en què la partitura és l’excusa perfecta per la trobada.

Dos esdeveniments internacionals han tingut lloc els dies passats en què la presència de grups i artistes terrassencs ha estat destacada.

En primer lloc, el cor Singfonia, en què prenen part un bon nombre de membres de la Societat Coral Joventut Terrassenca, entitat degana de l’associacionisme no només terrassenc ans català, ha brillat amb llum pròpia al concurs de corals que s’ha celebrat a la ciutat Szczecin de Polònia. A més de conviure i fruir d’un ambient humà excepcional, els cants dels del coro vell han impressionat al jurat i el públic per la brillantor de les seves interpretacions i per l’esforç de fer-ho en la llengua pròpia del païs d’acollida. S’ha de lloar la tasca de tots els components del grup i especialment la de la seva directora la Lucia Béresová que amb tan bona traça està dirigint la coral.

D’altra banda, a Taza, Marroc, s’ha celebrat el 3er Festival “Les Nuits du Païx”. Festival artístic i foro de debat amb la pau com a argument fonamental. La bella ciutat marroquina ha acollit en aquesta edició representants de la cultura i la mediació en conflictes de diversos països del món: Líban, Jordània, Argentina, Paraguay, Estats Units, Chile, França, Alemanya i l’MC Cor de Terrassa.

Ha estat una oportunitat única per comprovar que l’art es converteix en un autèntic idioma de la pau i que obres com L’home del paraigua, Pacem in terris o El so de l’esperit, creades per al nostre públic travessen fronteres i es converteixen en himnes de pau i concòrdia.

Visca la música! Peace to the world!

Joan Martínez Colás, compositor, director i cantant

Related Articles

Deixa un comentari