La UPC presenta l’espai EMPRÈN UPC Terrassa, amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa

No Comment
Usuari a l'espai d'Emprèn UPC. Foto UPC Usuari a l’espai d’Emprèn UPC. Foto UPC

 

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’Ajuntament de Terrassa han signat un acord per a la creació de l’espai EMPRÈN UPC Terrassa, una iniciativa conjunta que vol ajudar a fer realitat idees de negoci d’estudiants de la UPC, impulsar el talent emprenedor, atreure inversió i fer créixer el teixit empresarial de la ciutat de Terrassa.

Els estudiants de la UPC ja poden desenvolupar el seu talent emprenedor i posar en marxa les seves idees de negoci a la ciutat de Terrassa a l’espai EMPRÈN UPC, que consta de 200 metres quadrats i tres sales de treball, i compta amb un tècnic dinamitzador d’emprenedors que guiarà els estudiants en els inicis del seu projecte empresarial. L’espai EMPRÈN UPC Terrassa està ubicat a l’edifici TR10 (c. Colom, 2), al bell mig del Campus de la UPC, just davant de l’Escola Industrial.

Els objectius de l’espai són promoure l’emprenedoria, especialment fonamentada en la innovació tecnològica amb alt impacte social, donar suport a projectes empresarials sorgits d’estudiants de la UPC a Terrassa i fomentar d’aquesta manera la creació d’empreses de base tecnològica i el seu arrelament al territori.

L’espai EMPRÈN UPC Terrassa s’emmarca en les accions de foment de l’emprenedoria que impulsa la UPC i se suma a altres iniciatives posades en marxa fins ara, com ara l’espai EMPRÈN del Campus Nord a Barcelona, un model que està previst reproduir també altres campus de la Universitat. Els dos espais d’emprenedoria estan adreçats a estudiants i persones titulades recentment que tinguin una idea de negoci i necessitin un lloc on poder desenvolupar-la.

botomalarrassa

Durant els tres primers tres anys de vida de l’Emprèn UPC del Campus Nord s’han creat 18 empreses per part d’estudiants i recent titulats, que han generat 49 llocs de treball; s’han allotjat 103 emprenedors i s’han assessorat 204 emprenedors en projectes de creació d’empreses. A més d’espais de co-working, la UPC ofereix recursos i programes diversos per impulsar l’esperit emprenedor i la cultura de la innovació entre l’estudiantat, i convidar-lo a dur a terme idees de negoci vinculades amb la tecnologia.

Així mateix, el nou espai del Campus de Terrassa també s’inscriu en l’Ecosistema Innovador impulsat per l’Ajuntament de Terrassa, on s’integren iniciatives com ara Yuzz, Kautic, Tic.Lules o Business.

Incubadora amb 9 projectes d’empresa

L’EMPRÈN UPC Terrassa funciona, com el de Barcelona, com una incubadora de projectes empresarials, amb un període d’incubació de 5 mesos. Durant aquest temps, els estudiants reben 12 hores mensuals de tutorització per cada projecte, 10 sessions de formació, jornades sobre finançament, experiències d’èxit i de comunicació i una jornada final de presentació de projectes, amb presència de potencials inversors.

Actualment, en aquest nou espai ja hi ha començat a treballar 30 estudiants distribuïts en 9 projectes d’empresa i tutoritzats pel tècnic del programa, que els guia en el camí per poder fer realitat la seva idea de negoci. El tècnic no només els tutoritza durant tot el període de preincubació, sinó que, tal com estableix el conveni signat per la UPC i l’Ajuntament, imparteix una formació completa, amb els conceptes bàsics que ha d’assumir l’emprenedor, com ara l’origen de la idea, la proposta de valor, el pla d’acció o el pla estratègic, la construcció d’un compte d’explotació, el disseny dels plans de màrqueting, comunicació i comercial, passant també per qüestions jurídiques, la captació de socis, el finançament i la presentació del projecte a possibles inversors.

En definitiva, un assessorament complet orientat a que els estudiants de la UPC puguin fer realitat i, amb garanties d’èxit, les seves idees de negoci per tal de fer créixer el teixit empresarial de la ciutat de Terrassa, contribuir a la millora de la competitivitat de les seves empreses, atreure inversió i retenir talent.

Aquests són els 9 projectes d’empresa que ja s’incuben a l’espai EMPRÈN UPC Terrassa:

VEVAMORE: és la primera empresa de Terrassa dedicada a joies artesanes de fusta, reciclades, d’alta qualitat i amb dibuixos gravats amb formes orgàniques o geomètriques per a dones. Són dissenys en què el valor és la peça amb personalitat i que es podran realitzar sota comanda.

VICTU: és una app que connecta dietistes i entrenadors personals amb persones que volen conèixer l’estat de salut, de la seva alimentació i la seva forma física, oferint un tracte més proper i flexible.

FABLAB Mallorca: serà un espai de fabricació digital i difusió de noves tecnologies. Organitzarà tallers, xerrades i cursos de formació dirigits a persones de diferents àmbits i edats relacionades interessades al voltant del prototipatge ràpid.

CYGNUS VOID: és una empresa de desenvolupament i comercialització de videojocs 3D de plataformes d’acció i aventura. La seva primera creació, Project Infinite, conté misteri, exploració i psicologia. En aquest joc, el jugador haurà de resoldre puzzles utilitzant l’enginy, escaparà d’alienígenes i coneixerà la història de la civilització d’éssers extraterrestres. Al mateix temps, el jugador haurà d’enfrontar-se a ell mateix i als seus malsons.

SENSOR CUBE: serà el primer cub de Rubik amb sensors associat a una aplicació mòbil. L’aplicació llegirà els moviments del cub a temps real. Contindrà tutorials i permetrà mesurar el temps de resolució, compartir l’experiència amb amics, participar en competicions i jugar a minijocs. És una plataforma digital al voltant del cub de Rubik, amb aplicacions d’oci, educatives, competitives, terapèutiques, etc.

INSUREAPP: és la primera app que permet omplir in situ de forma fàcil i senzilla un part en cas de sinistre en carretera . L’app envia totes les dades necessàries a la companyia asseguradora i agilitza els tràmits de forma segura al mateix lloc on s’ha produït la incidència o l’accident de trànsit.

MOUDY: és una aplicació per a mòbils que consisteix a donar un servei de publicitat a comerços de moda. Ajudarà a fer créixer el petit comerç de roba.

FIESTA TODAY: és una aplicació de màrqueting online per a esdeveniments socials.

TICKET LESS: és la primera app que permet desar i emmagatzemar els tiquets de compra i rebuts amb un simple gest, de manera simple i intel·ligent.

Related Articles

Deixa un comentari