Per la llibertat d’en Sànchez i Cuixart, nova i gegantina concentració al Raval

No Comment
La concentració d'ahir tornar a esbordar el Raval per tots els carrers. Foto PV La concentració d’ahir tornar a esbordar el Raval per tots els carrers. Foto PV

Per la llibertat dels Jordis, ahir 17 d’octubre, el Raval de Montserrat, cada vegada més plaça del Poble, després d’una important concentració a les 12 hores, es va veure totalment desbordat a les 20 hores per la nombrosa assistència a la manifestació convocada per la Taula per la Democràcia de Terrassa, que aplega al voltant de 50 entitats de la ciutat. Una escena que van viure també bona part de les ciutats i pobles del país.

La concentració va ser precedida per la «Cercavila des dels barris cap a l’Ajuntament», convocada pel Comitè de Defensa del Referèndum (CDR), formada per quatre columnes que sortiren, respectivament, de les places de Catalunya, de Can Palet, de l’Assemblea de Catalunya i de l’Aigua.

botomalarrassa

Indignació en els rostres i les veus de la multitud que participà. L’empresonament dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural és un cop molt fort en si mateix contra tot el moviment social, avui ja poble al carrer, que defensa i lluita pel dret a la lliure autodeterminació. Però, en aquests moments, aquest empresonament clarament deixa veure la decisió de l’Estat espanyol de no permetre que això sigui possible.

Alegria també, però, en reconèixer-se i descobrir-se com un poble que ja ha decidit, ja s’ha autodeterminat, que fa dies que omple places i carrers, que no s’arronsa davant la repressió policial, les amenaces del govern espanyol, dels cossos repressius, de polítics més o menys «equidistants», de capitalistes i empresaris que s’emporten les seus socials dels negocis fora.

En els dies que venen s’anuncien ja noves i grans mobilitzacions: per demà 19 d’octubre, una jornada de lluita que convoca la plataforma unitària contra la repressió i pels drets i les llibertats, conformada pels principals sindicats alternatius que va convocar la vaga general del 3 d’octubre, moviments socials, organitzacions polítiques i diversos CDRs.

El dissabte 21, una gran manifestació per la tarda a Barcelona del conjunt d’entitats i moviments.

Des de la plaça de la Font Trobada, carrer Sant Pere i Gavatxons. Foto PV Des de la plaça de la Font Trobada, carrer Sant Pere i Gavatxons. Foto PV

Manifest de la Taula per la Democràcia llegit al Raval de Montserrat el dimarts 17/10/2017

Llibertat Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

L’Estat espanyol ha tornat a creuar una línia vermella en qualsevol democràcia a l’Europa del segle XXI. Empresonar els presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana per manifestar-se pacíficament és un gran error, que posa en risc els valors democràtics que crèiem que eren la base de la Constitució de 1978.

Quan la democràcia és vulnerada en un país, tot el món ho pateix. Quan algú tolera que vulnerin els drets dels catalans, hi perden tots els ciutadans europeus.

El dret a manifestació és un dret bàsic en qualsevol democràcia. L’Estat actua com un Estat autoritari: ens jutgen i ens priven de llibertat per manifestar-nos pacíficament. No ens cansarem de dir-ho. Les entitats NO hem comès cap delicte. Jordi Sànchez no ha comès cap delicte. Jordi Cuixart no ha comès cap delicte. Si empresonen els dos Jordis, ens empresonen a tots.

Empresonar representants de la societat civil forma part de l’estratègia de l’Estat per tensionar, crispar i radicalitzar un conflicte polític. L’objectiu final és desactivar les entitats sobiranistes, que representen més de 100.000 socis, i així justificar una repressió indiscriminada contra tota la societat civil.

En són capaços, ja ens ho van demostrar l’1-O. Volen dividir-nos com a poble i trencar la nostra cohesió social. No ho permetrem i no ho aconseguiran.

Som un sol poble unit i conjurat per blindar la democràcia i la llibertat.

Encara no han entès que això no va de noms propis. Aquest procés neix del poble i així seguirà sent. Mai es podrà suprimir una voluntat col·lectiva.

Per tot plegat, avui i aquí volem deixar clar que les mesures decretades per l’Audiència Nacional espanyola no només són injustes sinó que també són contraries al Dret.

Per tant, demanem la llibertat immediata de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. No demanem clemència. Exigim justícia

Entitats adherides a la Taula per la Democràcia de Terrassa

(actualització 17 d’0ctubre 2018)

1. Agrupació Pedagògica Tecnos

2. AAJJMM (Amics de les Arts i Joventuts Musicals)

3. ANJI Vallès Occidental

4. Arxiu Tobella

5. Assemblea Nacional de Catalunya (Terrassa per la Independència)

6. Asociación inmigrantes sin fronteras

7. Associació Cultural Malarrassa

8. Associació de Col·leccionisme de Terrassa

9. Associació de Mestres Alexandre Galí

10. Associació de Veïns Mancomunitat d’Habitatge Social La Grípia

11. Associació de Veïns Segle XX

12. Associació Veïnal Can Roca

13. Associació Espai Democràtic Cultural

14. Banda de Terrassa

15. Cercle Català de Negocis (delegació de Terrassa)

16. Centre d’Estudis Històrics de Terrassa.

17. Centre Excursionista de Terrassa

18. Centre Juvenils Les Arenes

19. CNT Terrassa

20. Comissió Justícia i Pau

21. CCOO Vallès Occidental-Catalunya Central

22. Comissió 4 de setembre

23. Consell d’Entitats d’Acció ciutadana (GS)

24. Coordinadora de Grups Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa

25. Cor d’animació de la Litúrgia de la Parròquia de la Sagrada Família de Terrassa

26. Coral Rossinyol

27. CUP Terrassa

28. Demòcrates per Catalunya

29. DSO Centre d’atenció i acollida Psicosocial

30. ERC Terrassa

31. Escola Pia

32. Esplai Ca n’Aurell CECA

33. Fundació Torre del Palau

34. Grup Teatre Quollunaka

35. ICV Terrassa

36. Joves per la independència Terrassa

37. La Previsió Terrassenca

38. Més Drets Humans

39. Més Terrassa

40. Minyons de Terrassa

41. Ministrils del Raval

42. Món Terrassa

43. Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

44. Òmnium Terrassa

45. PDeCAT Terrassa

46. Psuc-viu Terrassa

47. Solidaritat Catalana Terrassa

48. Taula de l’Aigua

49. Terrassa en Comú

Related Articles

Deixa un comentari