[Xavi Matilla] Defensar un règim corrupte o caminar la democràcia

No Comment

El PP és un perill, ens ha estat retallant drets de tot tipus durant molt de temps, ha corromput les institucions, i ara ha decidit atacar llibertats fonamentals, fer presos polítics i fins i tot tal i com va demostrar l’1 d’octubre està disposat a acabar amb la nostra pau. És evident que en aquests moments, de la mà del PP, la separació de poders en l’estat espanyol no funciona. Hem de ser conscients que el PP està destruint la democràcia no només a Catalunya sinó també a Espanya. I ho està fent, no ens oblidem, governant en minoria i amb el suport incondicional de Cs i també malauradament del PSOE. El PSOE no només va fer a Rajoy president sinó que li està oferint suport incondicional en una probable aplicació de l’article 155 de la Constitució fet que culminaria un conjunt de decisions repressives que representen l’episodi més fosc i terrible de la recent història de la suposada democràcia espanyola. D’aquesta manera el PSOE està renunciant de manera inexplicable a construir una majoria parlamentaria, que existeix, que és real, que permetria fer fóra a aquells que estan llençant la democràcia a les clavegueres.

Per això m’agradaria adreçar-me humilment a tota aquella gent del PSC que en aquests moments voldrien que el PSOE estigués fent tot el possible per què el PP deixés de governar i s’obrís un nou escenari de diàleg en el que es pogués trobar una solució política i democràtica tal i com ens mereixem a Catalunya. A aquella gent que contra tot pronòstic va protagonitzar una revolta de les bases i va doblegar poders fàctics per triar amb esperança un nou secretari general, però que avui s’ha de resignar veient com aquest secretari general es dedica a fer de comercial del PP defensant i justificant arreu d’Europa les barbaritats que està perpetrant el PP. Que veuen com el PSOE ha renunciat a Catalunya i en definitiva ha abandonat a la gent socialista de Catalunya.

botomalarrassa

Crec que en aquests moments, teniu/tenim la responsabilitat de fer tot el possible per aconseguir aturar la negativa a dialogar del PP i la repressió que està aplicant i obrir nous escenaris que permetin construir solucions polítiques, efectives i democràtiques a les demanda majoritària del poble de Catalunya de decidir el seu futur polític. Evitant així, que arribem al pitjor dels escenaris possibles. El PSOE/PSC hauria de decidir si vol ser la crossa de Rajoy o vol ajudar a construir un front democràtic ampli i ajudar a fer possible el canvi.

Xavi Matilla, Portaveu GM Terrassa en Comú

Related Articles

Deixa un comentari