Doblet dels Castellers, a Reus i Sant Joan Despí el passat diumenge

No Comment
El 4d8 dels blauturquesa a Reus. el millor de l’any. Foto CdT

Aquest cap de setmana ha estat intens pels Castellers de Terrassa, ja que tenien doble actuació el diumenge degut als esdeveniments extraordinaris del país. Concretament, la diada dels Xiquets de Reus al Mercadal, gran plaça també pels egarencs, no es va poder realitzar el dissabte per la tarda com cada any.

Al matí la colla blauturquesa, actuava a la plaça de l’ajuntament de Sant Joan Despí, juntament amb Castellers de Lleida i la colla local per proximitat, els Castellers d’Esplugues.

Començant tard, s’inicia l’actuació amb pilars de 4 d’inici per part de les 3 colles. Tercers d’ordre d’actuació, els Castellers de Terrassa surten amb un 5d7 com és habitual, de perfecte execució i rapidesa, ben assolit per la colla a tots nivells. A segona ronda, descarreguen el 2d7, quart de l’any, amb un canvi al pom diferent als 3 anteriors. Bones mides i ben treballada, a l’entrada d’enxaneta alhora de fer les 3 passes va provocar un tremolí que tronc i pinya. Un cop feta l’aleta, va ser descarregada amb tranquil·litat. A tercera ronda, van descarregar un 4d7 ben tranquil i quadrat sense dificultats. Per acabar i amb les presses, ja que la colla havia de marxar cap a Reus, descarreguen abans que cap altre de les dues colles el pilar de comiat de 5.

Els Castellers d’Esplugues, primers en ordre d’actuació, van sortir de 2d7, el qual van descarregar sense masses dificultats. Com a segon castell es van decantar pel 4d8, molt lent degut a que un dosos estava indecís, però el tronc estava tan parat que la confiança era absoluta per descarregar-lo i així ho van fer, amb calma i bé. Per últim van descarregar el 7d7 després d’un peu desmuntat ja que només pujar segons no els hi agradava la mida del castell, una mica desformat el segon intent però bé, tranquil i descarregat sense desfigurar-se massa. A la ronda de pilars van descarregar un tranquil vano de 5.

Als Castellers de Lleida, els segons en actuar, la sort no els va acompanyar. La mala fortuna els va dur a fer a primera ronda dos peus de 4d8 desmuntats, un intent desmuntat de 4d8 a segona i, a tercera, un intent desmuntat de 3d8. A quarta ronda van descarregar el 2d7, defensat al màxim per treure’s el barret ja que els quarts van perdre la mida i el van haver de treballar de valent. Per últim, a cinquena ronda van descarregar un 4d7a bastant còmode. Una diada per passar pàgina que reflexa la feina feta i la que arribarà, segur, ben aviat. Per acomiadar-se, van realitzar un vano de cinc.

A dos quarts de sis de la tarda, la colla blauturquesa es concentrava a la Plaça del Mercadal de Reus. A les 18, amb els castellers enfaixats i amb el mocador al cap, s’inicia l’actuació amb un toc de gralles d’Els Segadors per donar suport als presos polítics de la setmana passada.

Aquest cop sortint segons, els blauturquesa trenquen la rutina de les seves grans diades castelleres i, enlloc de sortir de 4d8, comencen amb un 3d8 amb més tremolí del esperat, però descarregat sense problemes. A segona ronda, descarreguen el 4d8, sense dubte el millor de l’any. A tercera ronda, van descarregar el 2d7, completant així la clàssica de 8, la segona de la temporada, i sent el primer cop des de 1998 que es completen dues clàssiques de vuit en una temporada. Per acabar, a la ronda de pilars han descarregat el pilar de 5.

Els Xiquets de Reus, primers en ordre d’actuació, van descarregar a primera ronda un 5d8 que es va complicar un cop feta l’aleta. A segona ronda van descarregar el 3d8 i per últim, el 4d8. A la ronda de pilars van apostar per un pd6 amb canvis a segons i canalla, però malauradament només el van carregar, tot i haver-ho donat tot per descarregar-lo.

Els Xiquets de Cambrils, els tercers en actuar, van completar a primera ronda r el 4d6, a segona ronda el 3d6a, i com a tercer castell van escollir el 2d6. Per últim, van completar el pilar de 4.

Els Castellers d’Altafulla van ser els últims en actuar, però no els menys importants. A primera ronda van descarregar el 4d6a, a segona el 3d7 i a tercera ronda el 2d6, completant la diada amb un pilar de 4 descarregat.

Ha estat un cap de setmana intens pels Castellers de Terrassa, marcat sobretot per la cooperació que hi ha hagut entre les colles a ambdues diades. Un bon resultat que ha deixat als blauturquesa amb ganes de més.

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER