[Miquel Mallafré] Vergonya aliena (… un govern pèssim però l’oposició pitjor)

No Comment

Tots els països europeus tenen un 155, aplicar-lo a Espanya només depèn de la decisió última de Puigdemont”. Amb aquestes boniques paraules i d’altres dedicades a Catalunya i la secessió, el secretari general del PSOE, el sr. Pedro Sánchez, justificava la posició del seu partit al costat de Rajoy i el 155.

De debò que l’han obligat a fer una cosa que no volia (frase que recorda el que fan els militars colpistes o la gent que maltracta)? Per què no plora en la intimitat? Veient la postura i les dimissions dins del seu partit, la cosa no està massa clara, oi? El més trist de tenir un govern dèspota, totalitari, mancat de qualsevol empatia i sense masses llums, és veure a una oposició aplaudint el que fa el PP i seguir-los amb la gibrella a la mà. Queda clar que tenim un govern pèssim però l’oposició encara és pitjor. On està allò de que mai recolzarien, en cap cas el 155? I allò de que els poders econòmics no el van deixar pactar amb Podemos? Pel que veig, malgrat no arribar al nivell de mentides de Rajoy, està millorant molt en aquest camp. Com es pot ser tan mesquí i engegar-li tot el marron a Podemos? Va perdre l’oportunitat de governar, va escollir a C’s i ho va rematar recolzant al PP. Ara que tenia la possibilitat d’optar pel diàleg i no permetre aquesta barbaritat, una posició que l’únic que aconseguirà serà nous enfrontaments i que tornarà a perjudicar als catalans i a qualsevol que passi a prop. Venut, és poc, vostè al marge d’inconscient, és un mediocre.

Autogovern? Amb l’Estatut que us vareu raspallar (Guerra & Friends) i que després el PP el va fulminar amb l’ajut del Constitucional? O sigui, hi ha unes autonomies iguals a la catalana i només es va recórrer la catalana? Heu fallat a gran part de la militància socialista, i amb el referèndum, us heu tornat a cobrir de glòria. Encara no s’ha adonat que el que vostè digui és irrellevant, aquí qui mana és el PP, els fiscals i els jutges, ningú els pararà faci el que faci Puigdemont al Parlament o fora d’ell. Han decidit com a govern feixista que són, suspendre l’autogovern i ho faran amb l’aclamació de la premsa a sou i els talibans de la Constitució del 78. Tàcticament s’ha lligat al PP-C’s i competir pel vot conservador, res a dir. D’aquesta manera deixeu el camp bastant lliure a l’esquerra. Així és com hauria d’haver estat des d’un començament, per això jo volia que Susana Díaz guanyés les primàries del partit anomenat socialista i que no hi hagués marge per l’enèsim engany. Aquesta vegada l’engany ha durat poc, però mentre tant van cremant etapes i van passant pantalles. Ara bé, crec que al final tot torna al seu lloc i no es pot evitar el que és inevitable.

El PSOE torna a equivocar-se, els seus acords amb el PP sempre l’han dut a la tartera política i social, van perdre Euskadi i Catalunya i, a Galícia no deixeu de ser una cosa estranya. Ara acabareu de perdre la poca credibilitat que us quedava, malgrat les enquestes no ho reflecteixin, la ciutadania us espera a les urnes.

miquel mallafré, 23 d’octubre de 2017

P. S.

El PSOE no va estar mai contra Franco. Hi havia uns avis socialistes a l’exili i a la península encara no havien aparegut els arribistes que van venir després i que durant anys els vam acceptar amb un cert convenciment que eren d’esquerres i unes quantes herbes aromàtiques més. Per cert, els González, Guerras, Bonos, Cebrianes…, són el mateix mirall trencat que ha quedat fet miques (com els Pujol a Catalunya), no eren més que una burda còpia de gent sense escrúpols. Envellir és un repte i aquests ho han fet, fatal.

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER