ANC-Trs: El lideratge democràtic, senyor Alcalde, té sentit en l’ètica de la veritat i no en la del simulacre

No Comment

Carta oberta de l’ANC-Terrassa a Jordi Ballart, Alcalde de Terrassa

Benvolgut Jordi Ballart,

Permeti’ns que la nostra entitat s’adreci públicament a vostè per expressar la incomoditat i perplexitat que des de fa temps ens generen les seves declaracions i els seus posicionaments envers la situació política que estem vivint:

El passat 5 d’octubre, les seves declaracions ens feien sentir un respecte polític al veure que el nostre alcalde estava a l’alçada de les circumstàncies. Aquell dia, vostè va declarar públicament que abandonaria l’alcaldia i el PSC, si el PSOE donava suport a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

Una decisió sensible a la violència que la ciutadania va patir aquell 1 d’octubre, quan va demostrar que ella era capaç de respondre amb un civisme lloable a la més bàrbara actuació repressiva que hom hagi pogut veure, a l’Europa del S XXI, perpetrada per les forces de seguretat d’un estat contra la seva població.

El passat 27 d’octubre el Senat espanyol va aprovar aquest l’article 155, que representa dinamitar el govern i les institucions catalanes, a més d’enderrocar l’estructura de l’estat de dret de les autonomies de l’estat espanyol, amb la complicitat del PSOE.

I també ahir mateix vostè va fer un comunicat per anunciar que no compliria la seva promesa. Segons aquest comunicat, vostè fa un esforç per justificar aquest canvi de decisió apel·lant a la política, el diàleg i el respecte, és a dir, a uns valors democràtics que sempre s’han de tenir compte.

Ara bé, l’aplicació i el xantatge polític que representa l’article 155 no seria possible sí el partit en el qual vostè milita no hagués donat suport. Aquí està la contradicció dels principis als quals vostè apel·la per incomplir la seva promesa.

Allunyat del que representa una mirada sobre els propis actes amb perspectiva temporal, vostè pretén presentar-se com el polític compromès i disposat a obrir tots els espais que siguin possible a favor del diàleg a la nostra ciutat, sense assumir la responsabilitat política de l’atac a la democràcia que representen les mesures concretes de l’article 155.

Així mateix, aprofitem l’avinentesa per recordar-li que nosaltres, que sempre hem estat disposats a dialogar i trobar el bé comú pel nostre país, hem patit, des de fa més d’un any, la negativa permanent per part seva de rebre’ns públicament.

Per això, quan no ha estat capaç de considerar la nostra entitat com un interlocutor polític i quan constatem amb estupor que el vostre partit és còmplice de l’acció devastadora que pretén l’aplicació de l’article 155 i que vostè no vol complir amb els seus compromisos, no és estrany que ens aparegui un dubte sobre la seva capacitat per pilotar un diàleg sincer.

Per tot plegat, i en els moments que ens toca viure com a país, estem convençuts que Terrassa no es mereix un alcalde capaç de fer de la manipulació del discurs el recurs per mantenir-se en el poder.

El lideratge democràtic, senyor alcalde, té sentit en l’ètica de la veritat i no en la del simulacre.

Secretariat de l’ANC – Terrassa per la Independència, Terrassa, 29 d’octubre de 2017

Related Articles

Deixa un comentari