Es presenta la tercera edició de la Terrassa Cooperativa

No Comment

 

 Presentació de la Terrassa Cooperativa

El tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper, va participar el passat 30 d’octubre en la presentació del programa Terrassa Cooperativa 2017, en el que va ser un dels últims actes abans que s’anunciés el trencament de l’acord de govern PSC-PDeCAT. A la roda de premsa també van participar Guillem Perdrix, director de la Federació de Cooperatives de Treball; i Javier Domínguez, en representació de la Xarxa d’Economia Solidària Terrassa i de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès.

La tercera edició de la Terrassa Cooperativa es presenta com una edició consolidada que ha passat d’una setmana en la primera edició a tot un més en aquesta tercera. Amb vint-i-dues activitats, – ”pràcticament una per dia”, com va indicar Sàmper-, que mostren la forta aposta que l’Ajuntament i les entitats de l’Economia Social i Solidària fan per impulsar i donar a conèixer l’Economia Social a la ciutat.

Entre d’altres valors, Miquel Sàmper va posar èmfasi en què les cooperatives, empreses que pertanyen a l’economia social, són sistemes econòmics que han acreditat “ser resilients en els moments de crisis i que s’arrelen al territori.” Això fa que siguin una alternativa econòmica amb forts valors positius per a la ciutat.

Aquestes declaracions van ser revalidades per Guillem Pedrix, qui va felicitar l’Ajuntament per la seva feina, i va recordar que l’any 2014 Terrassa es va adherir a la xarxa de Municipis Cooperatius, la qual ha impulsat l’aposta de l’Ajuntament per aquesta economia. Mostra d’això és la consolidació de la Terrassa Cooperativa i al mateix temps mostra la consolidació de l’Economia Social i Solidària.

Guillem Pedrix va finalitzar el seu torn fent un incís en què “no tan sols es creen llocs de treball, sinó que els treballadors tenen qualitat de feina, valors d’equitat i democràcia que en són pilars d’aquesta economia”.

Va finalitzar la presentació Javier Domínguez, que va parlar també de les altres economies informals com els horts urbans o les cures, iniciatives que necessiten també recolzament ja que estan emmarcades igualment dins de l’Economia Social i Solidària. “La XES de Terrassa està treballant en això”, ha afirmat Domínguez. I centrant-se en la tercera edició va parlar de les activitats de lleure que s’han dissenyat per aquesta edició de manera atraient, donat que criden a la participació de la ciutadania amb rutes de bici, marató de contes, tertúlies berenars amb canguratge, tot mostrant l’esforç i empenta que s’ha dut a terme per part de tots els que hi col·laboren.

La programació completa de Terrassa Cooperativa es pot consultar a:
www.terrassa.cat/terrassacooperativa

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER