El Consell d’Entitats promou un segon Parlament Ciutadà centrat en els Drets Humans

No Comment

La convocatòria, marcada per al primer trimestre del 2018, vol aprofundir en el xxx que marca la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans.


A la darrera reunió ampliada del Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana (CdAC), celebrada el passat 21 d’octubre, es va acordar organitzar el que serà el 2n Parlament Ciutadà de Terrassa, un instrument creat com un espai de debat ciutadà, construït des de baix i dirigit per entitats socials i les persones que les conformen. Ara, una comissió creada al tal efecte haurà de tirar endavant tot el treball necessari per poder fer efectiva la convocatòria d’aquest segon Parlament Ciutadà, el qual es preveu que tingui lloc dins del primer trimestre del 2018.

En aquest segon Parlament s’abordarà la situació dels drets humans a la ciutat. D’aquesta forma, a proposta de les entitats Espai Drets, l’Observatori Ciutadà Municipal (OCM) i l’associació de veïns del Barri Segle XX, s’aprovà que el tema sigui «impulsar la democràcia en el marc dels drets humans a Terrassa i l’aplicació de la Carta europea de Salvaguarda dels DDHH».

Tal com expliquen portaveus del Consell d’Entitats, l’acord de tirar endavant un nou Parlament vol promoure “que es parli de democràcia, i aprofundir en els conceptes teòrics i en la pràctica quotidiana que supera i va més enllà de la participació merament en els àmbits institucionals , com ja estan portant la pràctica els moviments socials”.
Així doncs, indiquen: “volem parlar de drets humans però ho farem primer de tot fent un diagnosi de la situació concreta a Terrassa d’alguns d’aquests drets a partir del necessari i imprescindible treball transversal amb les persones i entitats que s’hi vulguin sumar”.

Les entitats que formen el Consell parteixen de la idea que “els DDHH són transversals volem arribar a crear una dinàmica col·lectiva de treball que fixi els objectius que volem assolir a la nostra ciutat i que volem deliberar i aprovar en aquest 2n PC”. El següent pas serà traslladar els acords a les institucions corresponents.

El primer Parlament Ciutadà de Terrassa se celebrà el passat 21 de gener, al Centre Cívic Francesc Macià, al qual assistiren més d’un centenar de persones.

El primer Parlament Ciutadà de Terrassa va tenir lloc el passat mes de gener. Llavors, la temàtica se centrà en debatre col·lectivament com havia de ser un futur model de gestió pública de l’aigua a la nostra ciutat, amb transparència i amb control ciutadà. Posteriorment, les resolucions adoptades pel Parlament varen ser adreçades al govern municipal, segons marca el reglament del Parlament, per tal de poder influir en la presa de decisions dels assumptes locals.

Propera reunió preparatòria el 18 de novembre

Des del Consell d’Entitats s’anima a la ciutadania activa a participar en la 2a reunió preparatòria del futur Parlament Ciutadà. Per això, es crida a la propera convocatòria del Consell ampliat, i que serà oberta, el proper dissabte dia 18 de novembre a les 10h, al Casal Cívic del Segle XX (Pl del Segle XX, 11).

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER