El bloqueig econòmic de l’Estat deixa a la CONFAVC i a 530 entitats escanyades

No Comment

La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) denunciava el passat 2 de novembre ser una de les grans organitzacions afectades, amb 530 entitats catalanes més, pel bloqueig, per part de l’Estat, del pagament de més de 10 milions d’euros en subvencions públiques de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (4,5 milions d’euros per a 307 entitats) i la Direcció General de Joventut (5,51 milions d’euros per a 224 associacions).

Aquesta suspensió, per tant, afectaria no només al 2017, sinó també a l’any vinent, de manera que molts dels projectes d’aquestes entitats no podrien executar-se. Així ho va fer públic la Generalitat en un comunicat i a cada una de les entitats afectades.

La llista d’entitats afectades és molt rellevant. Entre aquestes està Càritas Diocesana, Arrels Fundació, el Casal dels Infants del Raval o el Casal Lambda, entre les que treballen l’àmbit social. I pel que fa a entitats en l’entorn de la joventut, la llista engloba sobretot les associacions de lleure i els esplais, casals i cases de colònies, a banda d’altres com ara la Fundació Privada Pare Manel (vetlla per la integració social de persones que surten de la presó) o Sida Studi, que treballa en l’àmbit de la salut sexual a través de la formació, entre moltes d’altres.

D’acord amb informacions recollides per Malarrassa, a Terrassa n’hi ha ja algunes entitats, com a mínim en l’àmbit de la cultura, i concretament una de les més actives i veteranes, que pateixen greument aquesta retallada.

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER