Videodrome projectarà films sobre l’Individualisme aquest novembre

No Comment

Aquest novembre, al cicle de cinema de Videodrome, es projectaran films sobre l’Individualisme, a l’Ateneu Candela.

Novembre: #IndividualismeVideodrome

L’individu ha de pensar i decidir formar part ben aviat per viure amb una postura i actitud mental respecte als altres éssers humans. En un moment o altre ha d’assumir la decisió de relacionar-se, pertànyer o no a un grup propi o aliè, viure sol o acompanyat.

Tots en la vida serem etiquetats: catòlics, obrers, negres, blancs, espanyols, catalans, rics, pobres,intel·ligents, idiotes, etc. Tot ens col·lectivitza. Col·lectivament es concep el món formant part d’un grup. Els individus són llavors parts, d’un ésser “col·lectiu ” major, peces d’un mecanisme o engranatge de la cadena i la seva funció és fer funcionar aquest mecanisme.

Que fa que la persona es torni individualista?

Aquest cicle tractarà de la inadaptació o trencament d’individus respecte al grup, en diversos àmbits i casualitats pròpies dels personatges que apareixen als diferents guions.

El cicle d’aquest mes i el text de presentació corre a càrrec d’en Xavier Corral, cantant i frontman de grups musicals terrassencs com Esquizofrenia, La Mosca, Wetsmalaja, El Hombre del Rifle, Los Restos del Naufragio, Urban Barro, Cimbrelines… tots de diversos estils. En l’actualitat és el cantant de The invisiblemens, trio acústic, que aquest 2017 ha registrat uns quants temes de composició pròpia.

Dimecres 8 s’inaugura amb BUFFALO ’66 (1998) on Vincent Giallo dirigeix i protagonitza aquest film de culte del cinema independent americà dels 90. Acompanyat per Christina Ricci, formen parella en aquesta comèdia dramàtica sobre un home que ha sortit de la presó i rapta a una noia perquè representi el paper de la seva núvia davant dels seus progenitors que porta anys enganyant.

Dimecres 15 es projecta THEMROC (1973, Claude Farraldo) film francès protagonitzat pel gran Michel Piccoli que protagonitza aquesta fàbula urbana sobre un treballador d’una fàbrica que fart de la rutina, decideix convertir-se en cavernícola i comportar-se com un ésser primitiu enmig de la ciutat.

Dimecres 22 es projecta SHAME (2011, Steve McQueen) producció britànica sobre un jove novaiorquès obsessionat amb el sexe que es passa tot el dia mirant revistes pornogràfiques, contracta prostitutes i té relacions esporàdiques amb diverses solteres de Manhattan. Multipremiat drama eròtic protagonitzat per Michael Fassbender.

Dimecres 29 finalitzà amb la projecció de EL REY PESCADOR (1991, Terry Gilliam) film que dirigeix l’ex-Monthy Pyton protagonitzat per Jeff Bridges i Robin Williams sobre un locutor de ràdio que intenta recuperar el sentit de la seva existència després d’una gran crisis amb l’ajuda d’un vagabund ex-professor d’història que vol trobar el Sant Grial a Nova York.

 

Related Articles

Deixa un comentari