I Col·loqui d’investigadors en tèxtil i moda

No Comment

Els proper dies 17 i 18 de novembre es celebra el I Col·loqui d’investigadors en tèxtil i moda, al Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa. Es tracta del primer esdeveniment d’aquest àmbit que es desenvolupa en el nostre país, i on es presentaran més de quaranta comunicacions de reconeguts especialistes del sector del tèxtil i la moda d’àmbit nacional i internacional.

Conceptes com tèxtil i moda fa temps que formen part dels estudis de molts investigadors que treballen des de disciplines tan diverses com la història, el disseny, l’art, la sociologia, l’antropologia, etc. Aquests estudis enriqueixen el nostre coneixement sobre un ric patrimoni moltes vegades poc conegut. Conscients d’aquesta diversitat, el Grup d’Estudis de Tèxtil i Moda, adscrit a la FHD, i el Centre de Documentació i Museu Tèxtil, convoquen aquest I Col·loqui d’investigadors en tèxtil i moda amb l’objectiu de compartir les recerques recents sobre teixits i moda, intercanviar coneixements i compartir experiències.

Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, de la Fundació de l’Institut Industrial i Comercial, del Museu del Disseny de Barcelona i del Museu d’Arenys de Mar, i la participació del mNACTEC, s’ha pogut dur a terme aquesta rellevant iniciativa. Aquesta primera convocatòria ha rebut una àmplia resposta per part de tots els investigadors, que en l’àmbit universitari i docent, museus, arxius, grups d’estudi i altres, estan treballant en aquesta temàtica, el que demostra el creixent interès per la moda i el tèxtil: història de la moda, col·leccionisme, art tèxtil, conservació, museus, indumentària popular, etc. La publicació de totes les comunicacions en el seu conjunt ens permetrà conèixer-los en profunditat.

Related Articles

Deixa un comentari