La CUP votarà per un govern de TeC i ERC i els planteja mesures concretes per fer canviar la ciutat

No Comment

La CUP donarà suport a la candidatura de Xavi Matilla (TeC) per a l’alcaldia de Terrassa, per tal de permetre que TeC i ERC formin nou equip de govern. Això sí, els militants han descartat la possibilitat d’entrar a formar part d’aquest govern i per tant es mantindrà en l’oposició. No obstant això, aquest nou govern de tall progressista només serà possible si també hi voten a favor els representats de PDeCAT, la qual cosa no està assegurada a dia d’avui, i no se sabrà probablement fins el mateix ple extraordinari de dijous a la tarda, propiciat per la marxa de l’exalcalde Jordi Ballart, a qui van acompanyar 5 regidors més adscrits al PSC la passada setmana.

Moment de l’assemblea oberta d’avui dimecres de la CUP Terrassa al Centre Cívic Francesc Macià.

Participació ciutadana, control dels serveis externalitzats, i seguretat, algunes mesures de mínims

La regidora Maria Sirvent i Marc Medina han explicat a l’assemblea oberta que des de TeC no es contempla governar en un mateix equip amb PDeCAT, dels quals sí necessita el seu vot d’investidura. Després de tots aquests anys de govern del PSC, des de la CUP es creu “necessari un canvi a la ciutat”, tal com ha expressat Sirvent.

El que sí lamenta la CUP és que en aquests darrers dies de converses “no se n’hagi parlat de què fer en el nou govern”. Per això, el suport a TeC i ERC-MES serà per adquirir compromisos ferms, i també fiscalitzador de la tasca de govern: “no podem entrar en un govern on no hi ha un pla programàtic”, segons Sirvent. De fet, la CUP diu que ha estat la única que en les converses amb la resta de formacions, els ha demanat que es comprometessin a dur a terme uns “acords programàtics de mínims”. Aquests acords que han acceptat tant TeC com ERC, passen per potenciar la participació ciutadana en els barris, a través de plans per detectar mancances i necessitats, la consolidació de la municipalització de l’aigua, i la creació d’una oficina que vetlli pel control dels serveis que l’Ajuntament ha cedit a empreses externes. Una altra de les velles reivindicacions de la CUP a Terrassa, és propiciar un debat ciutadà sobre el model de seguretat, així com crear un observatori de la discriminació a persones per raó de gènere, religió o raça entre d’altres”, ha explicat Sirvent. El problema de la segregació escolar també és clau per abordar de forma immediata, considera la CUP. Finalment, pel que fa a la situació política nacional, la CUP diu haver pactat amb ERC i TeC uns punts mínims de rebuig a l’aplicació de l’article 155 per part del govern espanyol, la demanda de llibertat per als presos polítics, i facilitar un procés cap a la República catalana.

L’assemblea de la CUP, que ha estat sospesant els diversos escenaris possibles, ha acordat oposar-se si altres formacions presenten la seva pròpia candidatura a l’alcaldia, a banda de les conegudes que ho faran, o sigui, PSC i TeC, i assenyalaran la manca de seriositat si aquest fet es produeix.

Sirvent, número 2 a la llista per Barcelona el 21D

D’altra banda, avui s’ha sabut que la regidora Maria Sirvent ha acceptat la proposta per encapçalar les llistes electorals de la CUP, de cara les properes eleccions del 21D. En concret, Sirvent anirà al número 2 de la demarcació de Barcelona. Ara serà la militància qui ha de ratificar aquesta llista, després que el passat diumenge s’escollís presentar-s’hi a través d’una candidatura rupturista i independentista.

Les llistes estan encapçalades per:

Circumscripció Lleida
1 – Mireia Boya e Busquet (Sent Gaudenç, 1979)
2 – Pau Juvillà Ballester (Lleida, 1973)

Circumscripció Tarragona
1 – Xavier Milian Nebot, (Reus, 1984)
2 – Josep Mañé, (el Vendrell, 1990)

Circumscripció Girona
1 – Natalia Sánchez Dipp, (Figueres, 1983)
2 – Daniel Cornellà Detrell, (Girona, 1978)

Circumscripció Barcelona
1 – Carles Riera i Albert (Barcelona, 1960)
2 – Maria Sirvent Escrig (Barcelona, 1987)
3 – Vidal Aragonés Chicharro (Cornellà de Llobregat, 1978)
4 – Maria Ballester i Jiménez (Arenys de Munt)
5 – Jordi Salvia (Vilafranca del Penedès, 1980)
6 – Bel Olid Báez (Mataró, 1977)
7 – Ramon Vancells Casacuberta (Manresa, 1974)
8 – Maria Rovira i Torrens (Barcelona, 1988)
9 – Arnau Comas i Miñarro (Barcelona, 1978)
10 – Núria Gibert Dasca (Barcelona, 1984)

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari