El ​Ballet ​de ​Catalunya, ​companyia ​resident ​al ​Centre ​Cultural ​Terrassa, ​estrena ​el ​seu primer ​espectacle

No Comment

A les portes de presentar la 35a Temporada BBVA de Dansa, el Centre Cultural Terrassa presenta aquest diumenge 19 de novembre el Ballet de Catalunya i esdevé la seu estable de la nova companyia. Identificat com el teatre amb la programació més àmplia dedicada a la dansa, porta 34 anys programant i realitzant temporades.

El Centre Cultural Terrassa se situa com un referent pels amants de la dansa i gràcies a aquest constant creixement, avui afronta el repte d’acollir la Residència de la primera companyia de Dansa Clàssica reforçant així la seva projecció en el sector.

El Ballet de Catalunya és la nova companyia de Catalunya nascuda amb vocació de mostrar la millor dansa feta a casa i consolidar així la nostra capacitat artística envers aquesta disciplina. Sota la mà d’una direcció artística de primera línia, encapçalada per Elías García i Larissa Lezhnina, el nou Ballet de Catalunya evoca a la dansa més exigent i de tècnica acurada, mostrant peces del repertori clàssic combinades amb coreografies originals del mateix Elias Garcia i l’italià Raphael Bianco .

La BNC Opening Gala, que se celebrarà el 19 de novembre, es configura així com un homenatge al treball, esforç i col·laboració de totes aquelles persones i institucions que amb petits gests i entusiasme han acompanyat a l’equip per poder oferir al gran públic l’estrena del magnífic treball dels seus ballarins, els quals interpretaran, entre d’altres, peces Corp i, Plenitude , Ensemble i d’altres més clàssiques com Suite de Paquita i el Pas de Deux del Corsari.

 

Més informació sobre la companyia:

Leo Sorribes, director general

Llicenciat en Medicina i cirurgia per la UAB. Estudiant de dansa clàssica. Director, creador, comercial i executor directe de IBstage, esdeveniment reconegut internacionalment. L’experiència adquirida durant 7 anys, li han atorgat una gran habilitat per atraure a ballarins, docents i directors artístics d’escoles i companyies reconeguts arreu per a col·laborar en els seus projectes.

Elías García, director artístic

Diploma de l’Estat francès (dansa clàssica, repertori clàssic i contemporani) Nascut a Saragossa, Elías García va començar a estudiar ballet a l’Institut del Teatre de Barcelona amb José María Escudero. Allà obté una beca per a l’escola de Rossella Hightower a Cannes i entre els professors té a Rossella Hightower, Arlette Castagné i José Ferran. Acaba la seva formació a Madrid, a l’escola del Ballet Nacional, amb Lola i María de Ávila, Ana Baselga, Jorge Esquivel per a la tècnica clàssica de Graham Carl Paris.

La seva carrera professional va començar al Ballet de Saragossa, sota la direcció de Mauro Galindo, on hi balla com a solista i principal, coreografies de V. Scholz, W. Forsythe, M. Petipa, John Cranko, i Mauro Galindo, entre d’altres. Posteriorment continua la seva carrera al Ballet de Montecarlo, on balla repertoris de Balanchine, Fokine, Massine, Carolle Armitage, Dennis Gayne …, i on també participa en vàries creacions amb el director de la companyia Jean Cristoph Mallot, Nicolas Mussins ….

El 1994 s’incorpora al Ballet du Nord, ballant també a Balanchine, John Tares, Maguy Marin, Jennifer Muller, i, especialment, participa a totes les creacions sota les directrius de Maryce Delente, on hi crea per a ell papers solistes. Forma part de diverses gires internacionals, als Emirats Àrabs Units, Hong Kong, Jordània iarreu d’Europa. Es gradua com a professor a Lió amb el Diploma d’Estat, i ensenya a l’escola del Ballet du Nord, i crea diversos “stages” a França, Itàlia, Espanya. Regularment intervé com a “mestre convidat” a l’Òpera de Lió i El Ballet del Sud. Durant quatre anys va treballar amb la Societat “EgriBiancoDanza” a Torí com a répétiteur i assistent de coreografia. Aquesta companyia ha realitzat diverses gires internacionals per l’Argentina, Malta, Hongria; També ensenya a l’escola primària Susanna Egri.

És cridat a ser part del jurat en competicions internacionals, a Itàlia i Espanya. Des de 2004 és el mestre a “Ill Balleto” i com a coreògraf ha guanyat importants premis. El 2008 va començar a acostar-se al mètode i titulat en el ISTD (Imperial Society Teachers of Dance) de Londres.

Des de 2010 és professor de repertori i virtuosisme a l’Escola d’Estiu de la Royal Academy of Dance (Fondo-Itàlia) i Director Artístic de IBstage. 

Ballarins de la Companyia

Els ballarins del BNC representen la primera línia de la dansa clàssica al nostre país, entre els que hi trobem ballarins professionals amb experiència i els aprenents. Els acompanyen els joves ballarins del Programa Trainee que concentren el gran talent sorgit de la nostra academia i les estrelles convidades. També els personatges de figuració i d’altres artistes conformen la totalitat dels professionals del Ballet de Catalunya, sent tots i cadascun d’ells una peça clau per dur a terme produccions de primer nivell.

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER