En marxa una campanya de micromecenatge per finançar l’autobiografia d’Apolo Giménez

No Comment

Mi vida con tres nombres és el títol del llibre autobiogràfic que el Grup d’Amics i Amigues d’Apolo Giménez està editant, sobre la vida d’aquest històric activista i líder veïnal, que va morir el passat 28 de març. Per poder finançar aquesta obra, s’ha encetat una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami. El llibre recorre els camins d’una vida intensa i a la vegada part de la vida de la ciutat de Terrassa. 

De fet, Apolo Giménez va deixar enllestida la seva autobiografia abans de la seva sobtada mort, tal com recorda aquest grup d’amics: “Des de feia temps Apolo Giménez (el Cayetano) escrivia el relat de la seva vida. Molts li havíem demanat que ho fes entenent que era una vida que valia la pena conèixer, des de la difícil infantesa a la seva Baza natal marcada per les conseqüències d’una cruel guerra fins els dies tranquils de la jubilació, a Terrassa, envoltat de la família, d’homenatges i reconeixements, passant per molts anys de lluites intentant, i molts cops aconseguint, millorar les condicions de vida i treball de molta gent.”

Ell llibre acaba amb una reafirmació d’Apolo en les seves idees de sempre, aquelles que, segons explica, tenia quan fa més de 60 anys es va comprometre amb el PSUC, en el qual militarà sempre. Idees que es resumeixen en la frase que deixa escrita al final: «sigo creyendo en aquella utopia que afirma que «de cada cual según su capacidad, a cada cual según sus necesidades». 

Segons explica el seu grup d’amics, “la seva sobtada mort ens obliga, per respecte a la seva memòria, a editar-lo amb la col·laboració de totes i tots els que el vam conèixer, i dels que no van tenir aquesta sort i que el coneixeran a través de la lectura de la seva autobiografia”. L’Apolo va rebre diversos reconeixements i homenatges, com ara la Medalla d’Honor de la Ciutat de Terrassa.

Les aportacions a la campanya aniran destinades, a sufragar els costos, que s’han calculat en 4.250 euros, i que comprenen l’edició, les despeses de la tramesa, la part pròpia del crowdfunding i els costos de la presentació pública. Aquesta presentació serà a l’inici del 2018, en un acte que també servirà com a homenatge a l’Apolo. L’edició s’ha encarregat a la Fundació Torre del Palau i es faran 500 exemplars.

L’aportació mínima que es pot realitzar és de 18 euros, la qual permetrà rebre el llibre, o personalment en cas que s’assisteixi a la presentació. L’aportació de 50 euros donarà dret a rebre tres exemplars. Per entitats o col·lectius, 100 € permetran l’obtenció de 7 exemplars. 

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER