Alta participació per veure ‘En Recerca del Sentit’, documental que planteja un món menys consumista i més solidari

No Comment

El passat dijous, com una activitat més de la tercera edició de Terrassa Cooperativa, va tenir lloc la projecció del film En recerca del sentit (Nathanael Cost i Marc de la Menardière). Aquest documental de 2015 va ser cofinançat a través de micromecenatge, i convida a que ens plantegem els mode de consumir que impera al món, així com la nostra pròpia relació amb la naturalesa. 

Susanna Martínez, de l’EBC Terrassa, presenta el documental ‘En recerca del sentit’ a la UPC.

El passi del documental va tenir lloc a la Sala de Conferències de la UPC, a on va acudir un nombrós públic, i estava organitzat i conduït pel grup de l’Economia del Bé Comú de Terrassa. Susanna Martínez va exposar a l’inici l’ideari del col·lectiu, inspirat en les teories de l’economista Christian Felber, tot proposant un nou model econòmic que estigui al servei del bé comú de les persones, en lloc del benefici individual.

El film visionat planteja constants del que entre d’altres s’ha anomenat model de decreixement, tot posant sobre la taula la destrucció del planeta a què ens estem abocant de seguir el ritme de creixement constant, com si els recursos fossin infinits quan són limitats. A través dels testimonis de protagonistes com Satish Kumar, Vandana Shiva, Bruce Lipton, i amb idees recurrents a Gandhi, es proposa i es convida a que fem un canvi de mentalitat per tal de construir un món més just i solidari, més arrelat i en comunió amb la naturalesa, com a forma també d’assolir la felicitat.

Debat i intercanvi d’impressions després de veure el documental i del canvi de mentalitat que es proposa per poder fer un món millor i més sostenible.

Després del passi del documental, tingué lloc un debat grupal entre els assistents, per valorar els missatges llançats a la pel·lícula, i a mode d’inspecció interior, copsar l’impacte emocional que ens genera com a persones, i quina ha de ser la nostra actitud per dur a terme aquests canvis necessaris en la societat per poder fer un món millor.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari