Presentació del llibre “Les arts comunitàries des de l’educació social L’experiència Basket Beat”

No Comment

Avui dissabte 25 a les 18:30h  es presenta “Les arts comunitàries des de l’educació social L’experiència Basket Beat” de Josep M. Aragay, editat per Neret Edicions a Synusia. La presentació va acompanyada d’un taller intensiu de Basket Beat.

“Les arts comunitàries des de l’educació social L’experiència Basket Beat”

Què és l’educació? Com s’està utilitzant l’art per generar processos col·lectius i col·laboratius d’ensenyament-aprenentatge? Per què les pràctiques culturals s’imbriquen amb les educatives? Quin paper té l’educació social? Com es desperta l’emancipació dels qui excloem i oprimim? Com podem construir projectes sostenibles i autofinançats? Com podem promoure vincles amorosos, horitzontals i saludables entre el centre i la perifèria? En aquest llibre, amb una narració eminentment didàctica entre la pràctica, la recerca i la teorització, i des del compromís amb les persones, el reconeixement de les seves capacitats i la crítica social, trobaràs resposta a aquestes i moltes altres preguntes mitjançant el relat en primera persona d’aquells que estàn cada dia incomodant les institucions i acompanyant les persones. A la primera part, trobaràs una conceptualització inèdita sobre les arts comunitàries i, a la segona, t’endinsaràs en Basket Beat i en com es pot canviar el món tocant les pilotes. Un material de consulta i un relat emocionant ple de referents teòrics, reflexions, experiències i exemples que et faràn qüestionar qui ets i com vols fer les coses.

 

 

 

Josep M. Aragay Borràs | Integrador Social, Educador Social i Musicoterapeuta especialitzat en l’ús social de les arts. Entre l’acció social i l’emprenedoria, és creador i responsable del projecte Basket Beat, amb el que ha treballat amb més de 6.000 persones i el qual l’ha dut a ser professor de creativitat al Grau d’Animació Sociocultural del Departament de Carreres Socials a la Universitat París Est-Créteil i dels Màsters en Musicoteràpia i Mediació Artística de la Universitat de Barcelona; a participar en multitud de congressos internacionals aixi com formar part del Grup de Recerca, Innovació i Anàlisi Social en “Llenguatges artístics i acció social” de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés a la Universitat Ramón Llull. És membre de la coral de cant harmònic MuOM.

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER