La dansa clàssica del Russian State Ballet exhaureix les localitats aquest dissabte al Centre Cultural Terrassa

No Comment

La companyia russa porta els millors fragments de dues obres mestres de la dansa: les suites de Don Quixot i Giselle . La funció, que ha exhaurit entrades des de fa setmanes, es podrà veure aquest dissabte 25 de novembre, a les 20h al Centre Cultural Terrassa.

La 34a Temporada BBVA de Dansa torna de nou amb un espectacle protagonitzat per solistes i primers ballarins del Russian State Ballet (Moscou). La companyia va ser fundada el 1981 per Viacheslav Mihailovich Gordeev, nomenat ‘Artista del Poble de la Unió Soviètica’ i n’és el director artístic i el coreògraf oficial des dels inicis de la reconeguda companyia.

En 30 anys d’activitat i amb més de 90 ballarins que té actualment, el Russian State Ballet ha adquirit una gran força i gaudeix de gran reconeixement a nivell mundial. En aquest reconegut teatre hi han treballat representatives figures del ballet com Maria Semionova, Asaf Messerer, Sh.Lagudin, E.Axenova, G.Pribylov, N.Ryzhenko i Mikhail Lavrovskii entre d’altres.

En aquesta representació a Terrassa, el públic gaudirà de dues memorables suites del ballet clàssic: Suite Don Quixot i Suite Giselle .

Classes magistrals

El Centre Cultural Terrassa referma el seu compromís en la divulgació de la dansa entre els més joves és per això que, prèviament a l’espectacle, 120 alumnes de dansa rebran una classe magistral de dansa impartida per professors del Russian State Ballet. En total es faran cinc classes magistrals al llarg de la tarda distribuïdes en tres nivells diferents.

Viacheslav Mihailovich Gordeev, director artístic

La passió pel ballet i el seu talent innat van fer que de ben jove, dels 600 ballarins que es van presentar a l’Acadèmia de Ballet de Moscou només dos aconseguissin ser acceptats, i un d’ells va ser Gordeev. Va ser parella de ball d’una de les millors ballarines de tots els temps, Nadegda Pavlova, del Teatre Bolxoi de Moscou.

Al 1968 Gordeev va entrar a formar part del Teatre Bolxoi esdevenint primer ballarí, un dels principals de l’Unió Soviètica. Dotat d’una brillant tècnica clàssica i una gran presència escènica, és un ballarí profundament expressiu i favorit arreu del món. Com a coreògraf, les seves creacions es reconeixen per ser creatives, originals i amb un profund sentit per la música. Són moltes les coreografies que ha presentat, des de formats breus fins a una obra completa de ballet.

PROGRAMA

Suite Giselle

Obra mestra de la dansa romàntica. Giselle va ser estrenada l’any 1841 a l’Òpera de París constituint-se en una peça fonamental de la dansa clàssica, tant pel tractament dels ideals romàntics com per l’ús de la més refinada tècnica teatral del segle XIX.  Giselle és la història d’una jove camperola de gran bellesa i extremada innocència que viu a les valls propers al Rin. La noia desitja per sobre de tot, ballar, però és reprimida constantment per la seva mare que tem que, degut a la seva fràgil salut, Giselle pugui morir donzella abans del seu casament i convertir-se fins a l’eternitat en una Willi (esperit nocturn que mata als homes a partir de la mitjanit).

Fitxa artística:

Música: Adolphe Adan
Llibret: Théophile Gautier i J.Saint Georges
Coreografia: Jean Coralli, Jules Perrot, Marius Petipa
Disseny del vestuari: Ivan Negny, Tamara Tulubieva
Posada en escena: Viacheslav Gordeev

Elenc:

Giselle (joven camperola): primera ballarina, llorejada al concurs internacional de ballet de M.Béjart amb el premi L’ànima de la dansa’ A.Shcherbakova. Comte Albert : primer ballarí, llorejat al concurs internacional de ballet de M.Béjart, Artista Honorífic de la regió de Moscou, D.Kotermin. Wilfrid (escuder d’Albert): solista de ballet A.Kudriashev. Hans (guardaboscos): primer baillarí V.Mineev. Mirta (reina de Willis): primera ballarina, llorejada al concurs internacional de ballet Grand Prix amb la Medalla d’Or S.Fikuda. Dos Willis: solistes de ballet, E.Bulatova, N.Koloskova.

 

Suite Don Quixot

Don Quixot és un dels ballets més populars a la Rússia del s.XIX i encara avui, arreu del món. Es basa en la novel·la Don Quixot de la Manxa , de Miguel de Cervantes, i en particular en les ‘noces de Camacho’, episodi narrat en el capítol XIX de la segona part on s’explica la història d’amor entre el barber Basilio (Basil) i la jove Quiteria (Kitri en el ballet).

Basil i Kitri estan enamorats però el pare de la jove s’oposa a aquesta unió preferint que la seva filla es casi amb l’adinerat Gamash. El noble caballer Don Quixot, animat per les novel·les de cavalleria i el seu fidel escuder, Sancho Panza, ajudaran als dos joves enamorats a unir-se en matrimoni.

Fitxa artística:

Música: Ludwig Minkus
Llibret: Viacheslav Gordeev, basat en Marius Petipa i el llibre de Miguel Cervantes
Coreografia: Alexandr Gorsky en redacción de Viacheslav Gordeev
Disseny del vestuari: Ivan Negny, Tamara Tulubieva.

Elenc:

Don Quixot: solista de ballet K.Zviagin. S ancho Panza: solista de ballet S.Zuev / A.Arakelian. L orenzo (taverner): primer ballarí S.Emelianov. Kitri (filla): primera ballarina V.Vasilieva. Bazil (barber): primer ballarí A.Kudriashov. Gamash (un noble ric): primer ballarí Y.Sinitsin. Ballarina de carrer: primera ballarina, Artista Honorífica de la regió de Moscou, O.Gasnikova. Amigues de Kitri: solistes de ballet E.Bulatova, N.Koloskova /E.Kolotova, E.Nazimova. E spada (torero): primer ballarí V.Mineev. T oreros, Seguidilla: ballarins de la companyia

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER