La UAB i el teixit cooperatiu impulsen un Postgrau en Economia Social i Solidària

No Comment

La Universitat Autònoma de Barcelona, Ajuntament de Sabadell i el Teler Cooperatiu impulsen un Postgrau en Economia Social i Solidària

La Universitat Autònoma de Barcelona posa en marxa el primer Postgrau en Economia Social i Solidària: Desenvolupament Local, Cooperativisme i Transformació Social, el qual serà presencial i s’impartirà a la Facultat d’Economia i Empresa- Campus Sabadell entre gener i juny de 2018. Amb aquest postgrau es vol donar resposta a la necessitat d’especialització educativa entorn un sector que està prenent força progressivament i alhora donar cobertura a les necessitats del teixit socioeconòmic del territori.

Presentació del Postagrau en Economia Social i Solidària. foto: Ràdio Sabadell

Eudald Griera, membre del Teler Cooperatiu, destacà en la presentació que es va realitzar el passat divendres que “l’objectiu principal del postgrau és construir un marc d’aprenentatge i debat al voltant d’aquest model econòmic a la vegada que es formen a professionals qualificats en aquest sector demandats per part de les organitzacions, administracions públiques i el teixit associatiu”.

Aquest nou postgrau sorgeix de la cooperació entre l’àmbit universitari (UAB), l’administració local (Ajuntament de Sabadell) i el teixit associatiu i societat civil del territori (Teler Cooperatiu). Un element que ha ressaltat Glòria Estapé, Professora Titular Departament Empresa de la Facultat Economia i Empresa de la UAB. A més  d’aquestes entitats, compta amb el suport de: Federació Cooperatives de Treball de Catalunya, Ateneus Cooperatius/programa Aracoop, Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, Fundació Seira, Fundació Roca i Galès, Xarxa d’Economia Social-XES, Fundació Autònoma Solidària-FAS.

El professorat prové de l’àmbit universitari i també d’entitats i col·lectius especialitzats en l’Economia Social i Solidària. D’altra banda les entitats socials i locals col·laboradores lligades a aquests estudis podran facilitar beques parcials de fins al 80% del cost total dels estudis.

Segons el regidor de Treball i Empresa de l’Ajuntament de Sabadell, Eduard Navarro “col·laborar en la posada en marxa d’aquest postgrau significa complir amb un objectiu més per a l’impuls d’aquest model econòmic. Per nosaltres això implica canvi de dinàmica entre institucions i entitats, veritables protagonistes de l’Economia Social i Solidària, i passar a una nova fase d’interrelació”.

Aquests estudis, tal com ha assenyalat la Professora Departament Economia Aplicada de la Facultat Economia i Empresa de la UAB, Rosa Garcia, “es plantegen com una eina especialment adreçada a persones que ja estiguin participant en cooperatives, entitats de l’ESS o del teixit social, o vulguin impulsar algun projecte en aquesta línia. També persones que des d’administracions públiques o des d’altres espais institucionals participen en àmbits vinculats amb l’ESS i volen eines concretes per aplicar en el seu lloc de treball i així com a graduats universitaris que busquin una especialització”.

Aquesta primera edició del postgrau s’estrena amb 25 places. El requisit d’accés és tenir un títol universitari d’un mínim de 180 crèdits ECTS o equivalent. En casos justificats també es pot permetre l’accés d’estudiants no titulats amb demostrada experiència professional i vinculació a l’Economia Social i Solidària per poder optar a un certificat d’assistència. El preu total del Postgrau és de 1.680€ amb possibilitats de reducció de la matrícula. Per a més informació o inscripció es pot consultar el web.

Related Articles

Deixa un comentari