El Kasalet convoca divendres 1 desembre a una cercavila contra l’especulació

No Comment

 

Aquest divendres 1 desembre s’ha convocat, a les 19:30 a la plaça Vella, a una cercavila de suport al Kasalet i contra l’especulació immobiliària. L’acte s’emmarca en la campanya en defensa del Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney, el conegut Kasalet, davant d’una demanda de desallotjament del local, ubicat al carrer Societat número 4, i que té data de judici pel proper 18 de desembre.

L’ocupació d’aquest local es remunta a finals dels anys 90, i actualment és la seu de diversos col·lectius que hi desenvolupen des de fa anys activitats socials, culturals i de punt de trobada. L’Assemblea del Kasalet denuncia la crimininalització de l’autogestió per part del jovent de la ciutat, així com l’especulació que duen a terme les a immobiliàries arreu de la ciutat.

A continuació, reproduïm el manifest EL KASALET SOM TOTES

Encenem la flama de la solidaritat!

El Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney, conegut per moltes com «El Kasalet», es troba en perill de desallotjament arran d’una demanda de l’empresa «Visolgran S.L.». Aquesta ha manifestat que vol fer fora tant als col·lectius del Kasalet, com a una família que viu en una de les finques adjacents, amb l’objectiu de vendre-les més endavant. Sembla que ens trobem un cop més davant d’una entitat que respon al típic model d’empresa fantasma amb l’únic objectiu de mercadejar i especular tot venent i comprant cases.

L’immoble on es troba el Kasalet va ser okupat a finals dels anys 90 per un grup de joves de l’Assemblea d’Okupes de Terrassa i del col·lectiu Acció Autònoma i va ser inicialment destinat com a habitatge i espai de reunió. Anys després es va començar a realitzar un procés de reforma i rehabilitació que va culminar al març del 2005 amb l’obertura de l’espai com a centre social sota el nom de Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney.

El Kasalet ha estat durant tots aquests anys un punt de trobada per a molts col·lectius de la ciutat, que l’han fet servir com a espai de reunió, com a espai d’agitació on fer xerrades, debats, projeccions de pel·lícules i documentals, exposicions. Actualment al Kasalet s’hi reuneixen «Rudes Rebels», SAT, AEDI, Egarenka de Tralla i l’Assemblea del Kasalet, que gestiona i organitza les activitats mensuals de l’espai.

Davant la manca d’espais a la ciutat on les persones puguin organitzar-se lliurement, i existint molts espais abandonats, vam okupar el Kasalet per donar resposta a aquesta necessitat. Un altre dels motius que ens van portar alliberar l’espai és perquè creiem que el dret a un habitatge digne ha de prevaldre sobre el dret a la propietat i no pot ser trepitjat pels negocis i els beneficis de les immobiliàries i altres empreses especuladores. Són empreses com la que ara vol fer-nos fora, esperar a que pugi el preu, vendre i guanyar més diners i, finalment, fer pisos caríssims que només podrà comprar una minoria enriquida.

Totes aquestes injustícies contra les quals lluitem des del Kasalet no són més que diverses cares d’un mateix problema, i aquest es diu capitalisme. Explotació, misèria, control social, repressió,… exercit des d’una minoria contra la resta de la població amb l’objectiu de crear una societat submisa i obedient, on els rics cada dia ho són més i la pobresa, la precarietat i les desigualtats no paren de créixer.

Restem a l’espera de quina és la postura que pren l’Ajuntament davant d’aquest fet i de la problemàtica que estem denunciant. A les seves mans hi ha l’opció de posicionar-se a favor dels veïns i veïnes de la ciutat o, per contra, fer-ho amb les empreses que fa ja tants anys que no paren de precaritzar-nos la vida.

Però sobretot fem una crida a totes les persones, col·lectius de Terrassa i d’arreu a solidaritzar-se amb el Kasalet. A participar de la campanya per tal de que es retiri la demanda i poder aconseguir que els 17 anys de vida d’aquest espai okupat, 12 anys com a projecte social obert a la ciutat, no siguin silenciats i així poder continuar amb la seva tasca social i reivindicativa.

La ciutadania i la vila de Terrassa no es poden permetre la pèrdua d’espais de lluita i de crítica al sistema establert que ens vol condemnar a una vida gris, de submissió i passivitat, on els nostres drets com a persones siguin trepitjats cada dia sense oposició. Davant d’això hi contraposem color, alegria i rebel·lió. Defensarem l’autogestió, els espais lliures i les ganes de somiar en un món millor per a totes, sense explotades ni explotació, sense oprimides ni opressió. Ens veiem als carrers. El Kasalet som totes.


 

Deixa un comentari