[Jordi Estapé] Un síndic per servir als terrassencs

No Comment

Bon dia!! El Síndic l’escolta…”. Aquest és el títol del projecte que presenta Jordi Estapé i Madinabeitia, advocat i periodista terrassenc de llarga trajectòria, al procés de selecció del Síndic de Greuges de Terrassa, en el qual podrà participar la ciutadania el dijous 14 de desembre votant a les oficines d’atenció ciutadana de la Plaça Didó o a qualsevol dels centres cívics municipals locals. Bon coneixedor de la ciutat de Terrassa, de la seva gent i de les seves institucions, qui signa aquest projecte ho fa basat en la il·lusió i unes inequívoques ganes d’escoltar i de servir a la ciutadania terrassenca, per tal de col·laborar intensament en la resolució dels seus problemes amb l’Administració.

Des de la Sindicatura de Greuges de la nostra ciutat em comprometo a treballar amb fermesa perquè tothom tingui dret a gaudir d’una bona administració. Una administració que sigui empàtica, que es posi sempre en el lloc dels altres, els ciutadans, i que aporti solucions als problemes dels administrats, molt especialment els grups de població més vulnerables. Com a Síndic de Greuges de Terrassa vull dedicar-me per complet a exercir de pont entre les queixes dels terrassencs i les seves institucions, a garantir i defensar els drets fonamentals, amb independència, celeritat i eficàcia. I amb el compromís amb la justícia, la imparcialitat i cercant la millora de la qualitat de vida dels habitants de Terrassa.

El Síndic, per tant, ha d’utilitzar de forma especial la persuasió, així com fomentar la participació de les entitats i la ciutadania en general en la resolució dels conflictes. A partir de les queixes que rebi, o també les que pugui canalitzar per iniciativa pròpia (actuacions d’ofici), em plantejo dur a terme des de la Sindicatura totes les accions destinades a detectar un possible perjudici en els drets d’un o de diversos terrassencs i a treballar amb intensitat per aportar una solució satisfactòria.

Els 5 eixos fonamentals que considero han de presidir l’actuació d’aquesta institució a Terrassa durant els propers anys són: 1) Una Sindicatura de Greuges que escolti activament a tothom, 2) Una Sindicatura de Greuges de confiança i oberta a la ciutadania, 3) Una Sindicatura de Greuges que no sigui només l’últim recurs al qual acudir davant d’un problema, 4) Una Sindicatura de Greuges eficient, i 5) Una Sindicatura de Greuges referent en la lluita pels drets humans.

Us escolto i ens escoltem.

Jordi Estapé Madinabeitia, Advocat i periodista, candidat a Síndic de Greuges de Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER