Carta als Reis, de l’AV La Maurina

No Comment

Estimats reis mags: Rajoy, futur president o presidenta de Catalunya i Vega:

Som gent d’un barri popular de Terrassa que es diu La Maurina i la veritat és que aquest any hem passat un any força mogudet. Fins i tot hem valorat la possibilitat d’independitzar-nos de Terrassa i crear la República Maurinera.

Com dèiem, l’any ha estat mogudet al barri. Els balcons s’han omplert de diferents banderes que han amagat els tradicionals geranis mauriners. Les cassoles han sonat a La Maurina les nits de tardor i ens hem descuidat una mica de les famílies, massa famílies, que tenen dificultats per fer-les servir per cuinar. Algunes perquè tenen poca cosa a ficar a dintre, d’altres perquè no tenen ni gas ni butà per encendre el foc.

L’1 d’octubre, a l’institut “provisional” del barri, hi havia cues de gent que volia votar i, per sort, no vam rebre la visita dels senyors de les porres que a d’altres barris de Catalunya van agredir innecessàriament a bona gent i va ser un dels dies més tristos que hem viscut en la nostra democràcia. El diàleg, la negociació i la fraternitat han brillat per la seva absència aquest any a Espanya i a Catalunya. DUI, 155, polítics presos (per sort el Josep Rull ja hi és a casa), polítics exiliats… uff quin any!!!

I, és clar, tot aquest conflicte s’ha trasllat als nostres carrers. Ha estat molt trist veure com veïns i veïnes de tota la vida han discutit i s’han deixat de parlar després de molts anys de convivència. Perquè clar, motius per discutir i veure’ns diferents hi ha els que vulguem però el nostre barri s’ha construït amb l’aportació de totes aquestes diferències d’identitat, d’orígens, d’idees i de creences que sempre han conviscut amb respecte i tolerància posant per davant allò que ens uneix.

La diferència suma i l’any 2018 necessitem recosir i recosir-nos, sense que ningú hagi de renunciar a allò que pensa i a allò que vol, però hem de ser capaços de trobar maneres d’aconseguir-ho que no ens enfrontin, que no ens fracturin i que no ens trenquin per la meitat.

A Terrassa tampoc ens hem avorrit. El tema de l’aigua ha portat cua i sembla que ha estat un dels motius pels quals l’alcalde Ballart va decidir dimitir de cop i volta i amb ell va marxar un bon reguitzell de regidors i regidores de l’Ajuntament. Ara ja tenim nou alcalde i nous regidors i regidores. Reis Mags, no patiu, l’alcalde Vega us rebrà el dia 5 de gener com us mereixeu perquè a Terrassa necessitem molta, però que molta, màgia l’any vinent…

Com cada any us fem la llista de necessitats que tenim al barri. Sabem que hi ha altres barris a Terrassa i a Catalunya que també tenen moltes necessitats però hem pensat que hi hauria diners per a totes les necessitats, si els bancs tornessin els 60.000 milions d’euros del rescat que hem pagat nosaltres, si les elèctriques que ens encareixen la llum i ens la tallen i les multinacionals que tenen tants beneficis paguessin una mica més d’impostos i no portessin els diners a Panamà, a Suïssa o a Andorra. Podríeu mirar de fer alguna cosa, si us plau?

Com us dèiem aquí teniu la llista de coses que necessitem al barri:

  • Volem treball amb salaris i condicions dignes per tothom i, si no és possible, una renda bàsica garantida que permeti viure amb dignitat.
  • Necessitem lloguers a preus assequibles per a que tothom tingui un habitatge digne.
  • Més recursos per a l’educació pública perquè els nens i nenes i joves del barri mereixen tenir oportunitats que els hi permeti construir el seu, el nostre futur. Agraïm la feina de tota la comunitat educativa i esperem que l’any 2018 sigui, després de 8 anys d’espera, l’any en què comenci a funcionar el nou edifici de l’ institut de les Aimerigues!
  • Millorar la sanitat pública i reduir les llistes d’espera i el temps de visita als especialistes. No estem gens contents amb la gestió que fa Mútua de Terrassa. Malgrat tot agraïm l’esforç del personal sanitari del Cap Oest.
  • Finalitzar el Pla de Barris de La Maurina que, com recordareu, es va quedar a mitges per les retallades que vau fer… Sembla que l’any 2018 s’enllestirà la reurbanització de la plaça de La Maurina, el nou equipament del barri, entre d’altres actuacions. Recordeu que hem fet una petició per a que la plaça porti el nom del nostre estimat Apolo Giménez que ens ha deixat aquest any i l’equipament el nom de la nostra estimada Francisca Redondo. El seu exemple de lluita i compromís amb La Maurina i Terrassa mereix aquest petit homentatge.
  • La gent gran del barri necessita més serveis d’atenció. El barri s’envelleix i necessitem més places de centre de dia i més places de residència a preus assequibles.
  • Potenciar el petit comerç del barri que, amb tants centres comercials que esteu obrint a Terrassa, està patint molt.
  • L’estació de Renfe prevista al barri que fa molts anys que se’n parla i que no us deixarem de demanar. A veure si aquest any aconseguiu que es redueixi l’ús dels cotxes que ocupen molt d’espai a la ciutat i contaminen l’aire!
  • Necessitem més zones verdes dins del barri i mantenir i conservar el nostre entorn natural. L’Anella Verda de Terrassa s’ha de potenciar i també esperem que es netegi la riera del Palau i es faci una bona rehabilitació dels murs de contenció que, després de més de 50 anys, ja toca.
  • Volem més cultura a prop al barri i potenciar l’esport de base que fa una feina fantàstica amb els més joves. La biblioteca del Districte 4 ha fet 10 anys aquest any i esperem que continuï essent un espai de coneixement i de trobada per tota la gent que vivim a La Maurina.
  • Per últim dir-vos que estem molts preocupats per les agressions i assassinats de dones que dia sí i dia també són notícia. Volem tolerància zero davant qualsevol agressió masclista. No és no!

Junta de l’Associació de Veïnes i Veïns de La Maurina

Related Articles

Deixa un comentari