“L’Art, Terrassa, els noms propis”

No Comment

Sota el títol L’Art, Terrassa, els noms propis, el Centre Cultural Terrassa presenta una petita mostra d’algunes de les millors obres plàstiques d’autors terrassencs del col·leccionista local Jordi Planas.

Les 80 obres exposades, que corresponen a 48 artistes, es presenten agrupades en tres períodes:

Jacint Morera

  • La Florida, amb obres de Joaquim Vancells, Tomàs Viver, Josep Rigol, Ramon Cortés…
  • Postguerra i primers signes de renovació, amb obres de Salvador Alavedra, Jacint Morera, Pere Tort… que transiten d’una actitud conservadora a la recerca de noves formes d’expressió.
  • Segona meitat del segle XX fins avui, un periode fortament influenciat per l’activitat desenvolupada pels Amics de les Arts (entitat organitzadora de la Biennal de Pintura Ciutat de Terrassa), amb obres d’Antoni Padrós, Marc Molins, Albert Novellon, Pere Alavedra, Octavi Intente, Jordi Fulla, Xavier González…

Una mostra molt interessant que ens permet conèixer amb força profunditat l’evolució i diversitat de les arts plàstiques a la nostra ciutat. De tota manera, cal dir que sorprèn l’absència d’obres d’importants autors locals com Josep Badia, Manel Molí o Alfonso Cruz.

L’exposició, comissariada per Miquel-Àngel Codes, doctor en Història de l’Art, es podrà visitar fins el 12 de gener de 2014

Related Articles

Deixa un comentari