Racó del cinèfil: Mil veces buenas noches

No Comment

Comentari del film: Mil veces buenas noches

Fitxa tècnica
Dirigida per: Erik Poppe
Nacionalitat: Noruega i França
Interpretada en els papers principals per Juliette Binoche i Nicolaj Coster-Waldau

Aquest film, està influenciat per la tradició de la dramatúrgia clàssica nòrdica, tant de cinema com de teatre, ja que reuneix totes les característiques interpretatives i estètiques tan afins a autors com ara Ibsen, Bergman, V. Sjöström, Mauritz Stiller, Dreyer, així com molts altres que conformen la tradició dels últims 150 anys de l’art interpretatiu i escènic dels països nòrdics (Noruega, Suècia i Dinamarca).

Concretament en el camp del cinema, aquest film té una posada en escena considerada freda, sintètica, cartesiana en part, i d’una estètica i bellesa tal vegada un xic greu.

En contraposició d’aquesta forma d’estil estètic i narratiu, el film també recull passatges d’una forma de fer cinema que s’acosta molt a la forma efectista, i amb una tensió deliberada en escenes d’accions bèl·liques d’una gran espectacularitat, que complementen una història que de ben segur agradarà a un públic molt divers (no hem d’oblidar que això també forma part de la indústria del cinema).

Narrativa, interpretació, ritme i intensitat, música, planificació, denúncia social i política, conflicte familiar, i la mirada infantil i pre-adolescent, fan d’aquesta pel·lícula una bona proposta de la cartellera local en aquests dies del mes d’agost a la ciutat de Terrassa.

Un aspecte crític negatiu d’aquest film, és el doblatge. Ens costa entendre el per què no es poden passar les pel·lícules en versió original, subtitulades en català.

Emili Díaz

Deixa un comentari