Valoració del SAT a l’espera de la sentència del cas Jonathan

No Comment

Exposem a continuació el comunicat i la valoració de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT) arrel de la finalització del judici per la mort de Jonathan Carrillo, a l’espera de la sentència contra els encausats que emetrà l’Audiència Provincial de Barcelona.

P1100661 Manifestació Justícia x Jonathan del passat 13 de setembre

Hi haurà justícia? Jonathan, nosaltres no oblidem, no perdonem

S’acaba el judici a 4 policies municipals de Terrassa acusats d’homicidi per la mort de Jonathan Carrillo el 16 de setembre de 2009 i ja només resta esperar la sentència que emetrà la secció 21a de l’Audiència Provincial de Barcelona.

Han estat un total de 7 dies de judici, durant els quals s’han viscut moments molt durs i molt tristos i, malauradament, també moments d’impotència i ràbia davant les mentides i la poca dignitat d’algunes persones i d’algunes institucions.

No podíem esperar gran cosa d’uns agents de policia que en el seu moment van perdre la serenitat i no van saber actuar amb l’honestedat que s’espera d’ells, que no van voler ser conseqüents amb la responsabilitat que tenen, que no van ser capaços assumir un error mortal i que han mentit tot aquest temps intentant culpar als metges de la seva greu negligència. Tampoc podíem esperar que els seus advocats no utilitzessin totes les estratègies possibles per tal d’aigualir la seva culpa, per més que fossin surrealistes, indecents o increïbles. Sembla que, per alguns, en el terreny jurídic tot s’hi val, des de presentar falsos testimonis fins a utilitzar gravacions de converses manipulades.

No hi confiàvem massa, en el Ministeri Fiscal, però val a dir que durant tot el judici va mostrar-se inflexible davant els acusats i que va saber discernir entre qui són els autèntics responsables de la mort d’en Jonathan i els professionals del món sanitari que no van poder fer res per salvar-lo, i va retirar les acusacions cap a aquests. Per desgràcia, no sabem si en un moment de debilitat o sentint-se pressionat per algú, va rebaixar les peticions de condemna que feia als policies.

Però si alguna cosa no ens esperàvem, era el paper repugnant i fastigós que han jugat els serveis jurídics de l’Ajuntament de Terrassa que acudien al judici en qualitat de responsables civils subsidiaris de la mort d’en Jonathan. Lluny de fer costat a aquells ciutadans que han patit una desgràcia com la mort d’un fill, ni tan sols van saber estar-ne al marge i assumir estoicament el que pogués passar, sinó que van convertir-se en la sorpresa més desagradable d’aquests set dies defensant cegament als policies, aportant un informe pericial pagat des del consistori per desacreditar la versió de l’acusació, posant-se de peus a la galleda qüestionant la feina dels metges i, el pitjor de tot, increpant al pare d’en Jonathan demanant-li “què carai vol de l’Ajuntament?” i alhora parlant del patiment dels agents acusats durant aquests cinc anys sense recordar-se en cap moment de la família.

Malgrat tot aquest xou deplorable, considerem que durant el judici, gràcies als nombrosos testimonis que ha aportat l’acusació particular i que han pogut explicar la veritat sobre el què va passar fa cinc anys, ha quedat demostrat que els policies són els culpables de la mort d’en Jonathan, que no van fer res ni per intentar-lo socórrer, ni per assumir el seu error i que durant tot aquest temps s’han estat aferrant a les mentides per tal de salvar allò insalvable.

Ens queda esperar a que el temps posi les coses al seu lloc i desitgem que sigui amb la màxima condemna possible per els 4 agents acusats i amb la presa de mesures contundents i immediates per part del consistori, al que també li desitgem que li serveixi per aprendre alguna cosa i que així no segueixi emparant i encobrint els casos d’abús d’autoritat faltant d’aquesta manera als seus deures envers els ciutadans de Terrassa.

No podem acabar sense enviar una forta abraçada i molta força a la família d’en Jonathan que, sense cap mena de dubte han passat un dels moments més durs de la seva vida. També volem donar gràcies a aquelles persones que no els ha fet por explicar la veritat i a en Marc, l’advocat de la família, per haver cregut en que es pot fer justícia i no haver escatimat esforços. I com no, agrair a tot el suport rebut fins al moment, sense el qual el cas restaria en el trist anonimat.

Des de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa estarem molt atentes a les notícies que puguin arribar des els jutjats i no ens cansarem de demanar justícia i difondre el cas. Esperem que seguiu amb el mateix interès que nosaltres!

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa – Octubre de 2014

Related Articles

Deixa un comentari