Treballadores del bus urbà protesten davant l’Ajuntament en defensa d’un servei públic de qualitat

No Comment
Les treballadores de TMESA acusen amb noms i cognoms les responsabilitats del Consistori (Foto: PV) Les treballadores de TMESA acusen amb noms i cognoms les responsabilitats del Consistori (Foto: PV)

“Los trabajadores no pagaremos el déficit del Ayuntamiento” i “Alfredo Vega no nos mientas más, los ciudadanos se Terrassa te lo agradecerán”, són algunes de les consignes escrites que portaven treballadores i treballadors del transport urbà que s’han concentrat aquest matí a la porta de l’Ajuntament, exigint una reunió amb l’Alcalde Jordi Ballart i la solució definitiva del conflicte creat pel propi Consistori amb la concessió d’aquest servei municipal a una nova empresa, Moventis, i treient-li a TMESA, l’actual empresa mixta, participada per l’Ajuntament, i que realitza el servei des de l’1 d’octubre del 1989.

Com sospitaven les persones treballadores de TMESA i expressava molt clarament i nítida i directa alguna pancarta: “Adjudicacions a preus rebentats igual a treballadors explotats. Solucions ja!!”, el concurs convocat per l’Ajuntament no feia bona olor.

Tant és així que aquesta concessió va ser anul·lada el passat dia 29 de setembre pel Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, davant del recurs presentat per la Corporación Española de Transporte SA (CTSA), pertanyent al grup Avanza i actual gestora de la xarxa local de transport junt amb el propi Ajuntament, contra el procés d’adjudicació del contracte de serveis públics de transport col·lectiu, públic i urbà de Terrassa a l’empresa privada Moventis.

El Tribunal anul·là l’adjudicació i demanà a l’Ajuntament de Terrassa que fonamentés més acuradament les motivacions de l’adjudicació en el corresponent informe tècnic. El Tribunal però només ha acceptat aquesta al·legació, de les cinc que l’empresa gestora va realitzar.

El membre del comitè d’empresa de TMESA, Paty Salvador, denuncia que “l’alcalde, tot i estar la situació d’aquesta manera, no ens vol rebre per parlar”. I la conversa és necessària, asseguren els treballadors. “Poden dir el que vulguin”, declara l’Antònio Simarro, també membre del comitè, “però amb 1.200.000 d’euros menys no n’hi ha manera de mantenir ni el servei ni els llocs de treball”. La mobilització continuarà.

Related Articles

Deixa un comentari