“#OccupyLove: por una revolución de los afectos”, Brigitte Vasallo contra la monogàmia i l’amor romàntic

3 Comments

besos-robados

 

 

L’escriptora Brigitte Vasallo farà aquest dimarts 25 de novembre, a les 19:30h, una xerrada a Amics de les Arts que tractarà sobre una transformació necessària de les relacions sexo-afectives: “#OccupyLove: por una revolución de los afectos”.

Enfront la relacions monogàmiques, en crisi segons el seu punt de vista, planteja una alternativa, el poliamor, i també analitza els xantatges emocionals dins la parella (o el grup poliamorós), la promiscuïtat, les relacions transparents, la gelosia, les infidelitats dins les estructures relacionals possessives, l’escaqueig emocional… i reivindica replantejar-se l’amor com a camí de felicitat, plenitud, generositat, afecte,  complicitat  i plaer sexual.

 

Related Articles

3 Comments

  1. Lugy

    Està molt bé que aquesta senyora tingui una opinió “oberta” del que és l’amor i de com ha d’expressar-se, però ha d’entendre que ni tothom està feta pel poliamor, altres per relaciones monogàmiques… i altres directament no estem fets per tenir relacions de cap tipus. No per això s’ha de fer creure que el gust individual com el poliamor és millor que els monogàmics, ni que aquests han de ser “superats”.

    Penso per tant que és injust que parlant de relacions monogàmiques es treguin els possibles defectes que poguis comportar com ara, “xantatges emocionals” o “gelos”. NO sempre es donen aquests desventatges, i encara menys són el principal pilar sobre el quan s’asenten les relacions de parella entre només dos persones… en tot cas em sona més a un reflexe de les pors i prejudicis de la autora que no una realitat per a tots els que decideixen estar amb només una persona.
    Penso que la monogàmia, en comparació al poliamor, permet obtenir una relació més profunda, coneixent més a aquesta persona mes enllà de l’afecte i el sexe… ja que una persona és molt complexa, té moltes qualitats que es tarden anys en conéixer, i si un s’estima a algú de veritat no tindrà suficient amb l’afecte i el sexe…perquè en aquest cas, es tindría una visió utilitarista en que només ens interessa aquesta persona quan ens sentim satisfets d’adquirir el que voliem i després decidim passar pàgina per buscar nous estímuls en altres persones.
    En definitiva, penso que l’amor és algo molt més profund que el que planteja la Sra. Brigitte Vasallo.

  2. Lluís López

    Ves a l’acte i li planteges les teves objeccions. És una persona simpàtica i crec que les escoltarà amb interés.

  3. Toni Hernández

    Segurament el Lugy té més coses amb les que perdre el temps. Pot ser molt simpàtica aquesta dóna però penso lo mateix, no es pot dir a un monogàmic que ha de “superar” la seva monogàmia. És un acte de prepotencia i d’intolerància envers els gustos aliens.

Deixa un comentari