Constitució de l’associació xarxa de finances solidàries, pel dret al crèdit com a dret humà

No Comment

A finals de febrer es va firmà a  Sevilla l’Acta de constitució de l’ASOCIACION RED DE FINANZAS ALTERNATIVAS Y SOLIDARIAS, d’àmbit estatal.

L’acord de constitució es va prendre al “III Encuentro de Entidades de Finanzas Alternativas”, celebrat el passat mes de setembre de 2014 a El Port de Santa Maria (Cadis).

Trobada a Sevilla per la constitució de l'Associació. Foto: Fiare Trobada a Sevilla per la constitució de l’Associació. Foto: Fiare

Les organitzacions constituents de tot l’estat espanyol que van donant força a aquesta economia alternativa i solidària, les quals a la seva vegada integren una base social d’altres moltes organitzacions, són:

  • Asociación Fondo Solidario de El Puerto
  • Asociación Fondo de Solidaridad Paz y Esperanza
  • FIARE CYL (Asociación fomento de Iniciativas para la Articulación de la Responsabilidad Económica en Castilla y León)
  • IDEAS, S.C.A. (Iniciativas de Economía Alternativa y Solidaria, Sociedad Cooperativa Andaluza de Interés Social)
  • Asociación Banca Ética de Badajoz
  • Asociación Banca Alternativa de Mérida
  • FIDES (Asociación Finanzas como Instrumento de Desarrollo Solidario, Banca Ética
  • Fundación Acció Solidaria contra l’Atur
  • O Peto (Asociación por un Interés Solidario)
  • Asociacion REAS Navarra
  • Microfides (Fundación Microfinanzas y Desarrollo)

La construcció del dret al crèdit dintre de l’esfera dels Drets Humans constitueix l’eix vertebrador i transversal d’aquest model d’economia alternativa i solidària. L’estratègia a desenvolupar i els interlocutors necessaris seran els objectius en aquesta primera fase del pla d’acció.

La incorporació a aquesta Associació de la “Fundació Fiare” és ja un fet.

Sinergies a les finances èticas

L’Associació tindrà com objecte principal la coordinació del circuit de les finances locals alternatives i solidàries, la coordinació de les possibilitats i límits de l’activitat parabancària en el marc de les finances ètiques, i la seva vinculació i sinergia en el sistema de finances ètiques.

Promoure la utilització de l’estalvi de persones solidàries per projectes d’economia social a través d’ajudes reintegrables i altres alternatives socials es dedicaran des del suport a empreses per al sosteniment i la creació d’ocupació i autoocupació estables, fins la cobertura de necessitats bàsiques en situació o risc d’exclusió social.

Posar en valor les relacions de confiança i compromís entre les persones, constitueixen així mateix la base dels mecanismes que regulen la construcció d’una banca ètica, dintre dels complexes mercats financers, i donen un valor diferent als recursos econòmics.

Related Articles

Deixa un comentari