Presentació del llibre “Revoltes” a Synusia

No Comment

revoltesEl proper dijous, 26 de març (19:00h, Ateneu Candela) la Llibreria Synusia ens convida a la presentació del llibre Revoltes (Edicions Dau, 2014) per part de l’arquitecta Itziar González i el Doctor en Ciències Ambientals Iago Otero.

Aquest llibre, fruit de l’acció combinada de moltes persones, permetrà obrir un diàleg intens sobre noves institucions, processos participatius, democràcia i drets a la ciutat. Es tracta d’una proposta per fer front als poders antidemocràtics i a la corrupció. Un llibre sobre noves formes d’organització política i social.

Itziar González, arquitecta i antiga regidora de Ciutat Vella, conversa amb el jove ambientòleg Iago Otero sobre la construcció d’un futur millor: des d’un urbanisme que tingui en compte a la ciutadania fins al model turístic, la teoria del decreixement o la participació directa en la presa de decisions.

“La meva acció política a l’Ajuntament de Barcelona m’ha suposat seguiments, amenaces de mort i atacs personals, així com un profund sentiment de soledat, de perill i de sobreexposició. La meva dissidència pública de l’actual sistema representatiu no era contra la política sinó, molt altrament, una defensa del dret a la política que tenim totes les persones i que, sens dubte, ens cal recuperar. Perquè res no pugui quedar amagat sota la terra, cal seguir removent i capgirant els escenaris fixes que s’imposen a la ciutadania des dels poders antidemocràtics. Asseguts sobre les restes d’un paisatge en contínua transformació, imaginem com seguir nodrint el nostre idealisme i on trobar les aliances que facin de contundent ribot i contrapoder real”, Itziar G.

 

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari