Programa doble de l’Esbart Egarenc a Barcelona i la Seu d’Ègara

No Comment

L’Esbart Egarenc participa a la Fira per la Terra de Barcelona.

El Cos de Dansa ofereix una actuació al Parc de la Ciutadella on mostra la varietat del seu repertori

Danses de Vilanova, del Cos de Dansa de l'Esbart Egarenc, al parc de la Ciutadella. Foto: Ramon Joan Vilagrassa Danses de Vilanova, del Cos de Dansa de l’Esbart Egarenc, al parc de la Ciutadella. Foto: Ramon Joan Vilagrassa

L’Esbart Egarenc va ballar en el marc de la Fira per la Terra de Barcelona el diumenge 26 d’abril al Parc de la Ciutadella. El grup terrassenc va oferir una gran varietat de danses de tots els països catalans. L’actuació, íntegra del Cos de Dansa de l’Esbart, va tenir una hora de duració i va comprendre les danses de: Ball de Bot, Danses de Vilanova, Marina, l’Espunyulet, Gitanes de Rubí i Galop de Panderetes. Els egarencs també van ensenyar al públic a ballar danses tan conegudes com l’Estapera de Terrassa o la Polca d’Ours.

Aquesta era la tercera vegada que l’Esbart Egarenc participava a la Fira per la Terra, l’última fa nou anys. És una gran oportunitat pel grup ja que permet ensenyar la riquesa de la dansa catalana a persones que no són públic habitual dels esbarts.

L’Esbart Egarenc actua a la Seu d’Ègara per festa de la Santa Cruz de Canjáyar

Juvenils i Veterans participen, com cada any, ballant part del seu repertori

Balls del Vallès, a la Seu d'Ègara. Foto: Rosa Pastor Balls del Vallès, a la Seu d’Ègara. Foto: Rosa Pastor

L’Esbart Egarenc va participar el 26 d’abril a la festa de l’Associació Cultural d’Amics de Canjáyar de Terrassa les Esglésies de Sant Pere. Juvenils i Veterans van ballar plegats en una actuació amb un escenari ideal, com és el de la Seu d’Égara. Els dos grups van oferir: Suit de Cambra, Alguer, Empúries i Balls de Vallés. En acabar, juntament amb el públic, l’Esbart Egarenc va ballar una sardana per tancar la celebració.

L’Esbart i l’Associació Cultural d’Amics de Canjáyar de Terrassa tenen una molt bona relació i ja fa anys que participen conjuntament. Gràcies a ells, l’any 2007 l’Esbart va poder viatjar a Andalusia per mostrar la dansa catalana; construint així un lligam de germanor entre diverses cultures que conviuen en la mateixa ciutat.

 

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari