La Bella Quirze Band celebra el desè aniversari amb un concert a benefici de La Trobada

No Comment

El cor de gospel Bella Quirze Band (BQB), de Sant Quirze del Vallès, celebra el seu desè aniversari amb un concert solidari el dissabte 9 de maig a les 21 h a l’auditori del Centre Cultural Terrassa (rambla d’Ègara, 340. Terrassa). La recaptació neta íntegra de l’espectacle benèfic es destinarà a La Trobada, el restaurant del temps, projecte sense ànim de lucre d’apoderament de persones en risc d’exclusió que va idear i gestiona la xarxa d’entitats locals ALEI. Les localitats anticipades per gaudir de l’esdeveniment, que presentarà el periodista terrassenc Salvador Cot, ja es poden adquirir al web de l’equipament per un donatiu de 10 euros.

Sobre la Bella Quirze Band (BQB)

La BQB va néixer a Sant Quirze del Vallès, ara fa deu anys, com a una activitat dels pares i mares de l’Ampa del CEIP El Turonet. En l’actualitat, està formada per més de 60 cantaires de tot el Vallès (incloent-hi Sabadell i Terrassa) i presenta un repertori de cançó gospel, principalment nordamericana, així com diferents peces musicals ètniques d’arreu del món.

El cor vallesà, dirigit per Òscar Altide i acompanyat per un conjunt instrumental format de guitarra, baix, bateria i piano, té previst un ampli programa d’activitats durant aquest 2015, amb motiu de la celebració del seu desè aniversari.

La BQB es defineix com a una coral solidària que, a banda de la vessant més lúdica, es preocupa i s’implica en els problemes de la societat actual del seu entorn. Per aquest motiu, recentment, ha donat el pas de promoure i potenciar activitats socials amb la creació de la BQB Solidària.

_IMG_8639+A

Sobre La Trobada, el restaurant del temps

Ideat i gestionat per la xarxa d’entitats inclusives terrassenques ALEI, La Trobada, el restaurant del temps, és un restaurant comunitari únic amb una fórmula pionera: barreja i iguala clients convencionals que cerquen un menú de qualitat a bon preu (la meitat de la clientela) i altres que, afectats per la nova pobresa arran de la crisi, es troben en una situació econòmica molt precària (l’altra meitat).
Aquests últims, anomenats clients del temps, hi tenen el dinar sufragat per la institució que els hi deriva (l’Ajuntament de Terrassa o Càritas Terrassa), i, com a resposta voluntària a l’ajut rebut, hi fan voluntariat a la sala, a la cuina, en la neteja…, i, així, recuperen l’autoestima i el dinamisme per superar el tràngol (s’apoderen). Uns i altres comensals hi mengen junts i alhora sense que se sàpiga qui és qui, i el servei i el tracte que hi reben és exactament el mateix. Idèntic.

La convivència —la trobada— dels dos móns ens permet, plegats, experimentar dins el restaurant del temps la força transformadora de la cooperació contra la desigualtat, i replicar-la fora d’ell. La Trobada és, en definitiva, molt més que un restaurant: la sala és l’aparador —el mitjà— d’un projecte social que ha acompanyat, els dos primers anys, 127 persones afectades per la nova pobresa. Hi han trobat un espai inclusiu i transformador que permet a tothom participar i ser protagonista d’una iniciativa singular. Un punt de trobada que genera debat i fa comunitat.

Related Articles

Deixa un comentari