Adhesió matisada de la Favt al Pacte Terrassenc pel Dret a Decidir

No Comment

La federació d’associacions veïnals terrassenca ha fet públic, amb data de 20 de juliol de 2015, un comunicat en el qual declara la seva defensa del Dret a Decidir, al temps que suport al Pacte Terrassenc pel Dret a Decidir, tot i entenent que aquest és un «dret polític indiscutible» que «engloba tots els drets socials». Adverteix, així mateix, de que aquesta defensa no pot ser per condicionar o reorientar el vot vers opció de partit o «postura concreta».

La Favt davant del Pacte Terrassenc pel Dret a Decidir

Mitjançant aquest comunicat, la Favt volem fer públiques dos qüestions: La postura que tenim referent al Dret a Decidir i directament relacionat la nostra adhesió al Pacte pel Dret a Decidir.

Fins a dia d’avui, la Favt no ens hem pronunciat públicament sobre el Dret a Decidir. Tanmateix, som integrants de la Confederació d’Associació de Veïns de Catalunya (Confavc), la qual forma part del Pacte Nacional pel Dret a Decidir des del 26 de Juny del 2013. La Confavc està desenvolupant unes línies de treball les quals considerem correctes, les fem nostres i que us exposem a continuació:

-El dret a decidir és un dret polític indiscutible: perquè forma part dels drets essencials per una millora de la qualitat democràtica dels pobles i de les nacions.

-El dret a decidir ha d’englobar tots els drets socials: per tant, aquest ha d’englobar no sols els aspectes identitaris sinó també a d’incidir en totes les polítiques socials en temes claus com ho són el treball, l’educació, la sanitat, els serveis bàsics i la cohesió social.

-El dret a decidir ha de tenir com a objectiu final una consulta popular sense factors que puguin condicionar el vot dels ciutadans: La Favt, com a entitat social amb un fort caràcter territorial i englobadora dels diferents moviments i associacions veïnals, som plenament conscients de la diversitat de pensament de les persones. Per tant, entenem que en totes les consultes, les ciutadanes i ciutadans han de poder decidir lliurement el seu vot. No es pot condicionar ni dirigir els pensaments ni els sentiments dels veïns i veïnes.

Tenint en compte els arguments exposats, la Favt ens adherim al Pacte Terrassenc pel Dret a Decidir sempre i quan aquest pacte segueixi incloent el dret a decidir tots el drets socials i sempre i quan aquest dret a decidir no reorienti el vot a cap postura concreta.

Terrassa, a 20 de Juliol del 2015

Per la Junta Directiva de la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari