Kurdistan, nació convidada a la Fira d’Economia Solidària 2015

No Comment

La FESC arriba al 94% d’ocupació, a tres mesos d’obrir portes. El 30% de les entitats inscrites participaran a la Fira per primer cop

Els dies 23, 24 i 25 d’octubre tindrà lloc a l’antiga fàbrica Fabra i Coats de Barcelona la quarta edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya. Es tracta d’un esdeveniment anual que reuneix el ric mosaic d’experiències i pràctiques de l’economia solidària del país. A dia d’avui 171 entitats i empreses del sector ja han fet la preinscripció per a participar a  la Fira, el que representa un 94% d’ocupació del recinte tres mesos abans de la seva inauguració. Una xifra que posa de manifest l’èxit del creixement i l’articulació del sector de l’ESS a Catalunya.

A la FESC del 2013, a l'antiga fàbrica Fabra i Coats. Foto: PV A la FESC del 2013, a l’antiga fàbrica Fabra i Coats. Foto: PV

Les entitats inscrites són majoritàriament cooperatives tot i que també hi podem trobar associacions, fundacions, grups de consum o empreses d’inserció, entre altres. Aquests 171 projectes i iniciatives d’economia solidària es distribueixen en 33 municipis de tot Catalunya, un exemple de l’ampli abast territorial de l’economia social i solidària a casa nostra. La FESC també triplica el número d’expositors procedents de la resta de l’Estat Espanyol respecte l’any passat, i comptarà amb la presència d’empreses de Bilbao, Almeria, Madrid, Pamplona, Palma de Mallorca i València. Una altra dada a destacar és que el 30% de les empreses inscrites participaran a la Fira per primer cop.

Per sectors, les entitats que desenvolupen la seva activitat econòmica en serveis i alimentació són les majoritàries, amb un 23% i un 16% del total respectivament. Les segueixen el sector de comunicació, educació i cultura (amb un 11% cadascuna), habitatge (10%), tèxtil i finances (6% cadascuna), oci (4%) i cures (2%). La FESC torna a demostrar un any més que totes les necessitats de la vida poden ser cobertes amb els productes i serveis que ofereixen les empreses de l’economia social.

Encara queden algunes places lliures per a ser expositor a la Fira. Les entitats i empreses inscrites un cop s’arribi a la plena ocupació formaran part de la llista d’espera i podran participar, sense opció a estand, en les activitats i desenvolupament de la Fira. La Xarxa d’Economia Solidària (XES), organitzadora de l’esdeveniment, valora que les entitats participants en siguin membres i que hagin realitzat el Balanç Social.

Kurdistan, nació convidada

També cal remarcar la presència d’experiències d’economia solidària a Kurdistan, que esdevindrà la nació convidada d’aquesta edició. La regió ha estat escollida pel seu inspirador model d’economia cooperativa i pels seus principis comunitaris, ecològics i igualitaris; malgrat ser una nació sense estat. A més, destaca pel paper fonamental que les dones estan exercint en els processos econòmics, fet únic a l’Orient Mitjà. També hi haurà presència d’altre països, com ara França o Itàlia.

L’any passat, la Fira es va consolidar amb un total de 17.000 persones visitants i gairebé un centenar d’activitats programades. A més, van circular més de 30.000 ecosols, la moneda alternativa i única per a realitzar transaccions a la Fira.

Related Articles

Deixa un comentari