Personalitats egarenques es posicionen per la independència de Catalunya

No Comment

Diverses persones de Terrassa, que ha estat significades per la seva trajectòria social, política i cultural, van presentar ahir, en un acte obert, el manifest “Units Per una Catalunya lliure i sobirana”, el qual ja s’havia fet públic dos dies abans. L’acte al carrer es va realitzar al Raval de Montserrat, davant del Mercat de la Independència, i comptava amb el suport del grup local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

manifest catalunya lliure Alguns signants del manifest ahir dimecres davant del Mercat de la Independència.

Un d’ells, en Pepe Ruíz, membre de Súmate i històric lider veïnal, va exposar els motius pels quals aquestes persones amigues, companys de lluita, han volgut posicionar-se públicament de cara les eleccions del proper diumenge, que “tenen caràcter plebiscitari i a partir del qual volem fer una Catalunya més lliure i sobirana”, i a fer una crida a la ciutadania a votar per les opcions sobiranistes.

Juntament amb Pepe Ruíz, Jordi Labòria, Xavier Ordeix, Màrius Massallé, Cèlia Ros i Ferran Pont, eren altres de les persones presents i sotasignats del manifest, tots ells provinents de diferents posicions polítiques i ideològiques, però que van lluitar des de sempre contra la dictadura franquista, “com en el temps de l’Assemblea Catalana de l’any 1971 i que va continuar després en ajuntaments, associacions de veïns, 0 sindicats”.

“Què ha passat ara? Que molta gent ha dit prou”, deia Ruíz. “Això pot funcionar d’una altra manera. El problema és que Catalunya no té recursos per decidir allò que vol. Per exemple, el Parlament planteja una llei contra la pobresa energètica i des de Madrid diuen que no”, continuava. “Volem un estat propi per fer una República Catalana”. A la vegada, feia una crida a la rebel·lia i il·lusió: “Som gent gran però estem més rebels que abans”.

L’acte va continuar amb la lectura del manifest i amb crits de “Visca Catalunya lliure.”

Llista completa dels signants del manifest:

Agustí Daura

Pepe Ruiz

Magda  Agustí

Joan Rofes

Xavi Ros

Celia Ros

Antoni Poch

Jordi Labòria

Lluis Labòria

J. Ll. Jarque

Xavier Ordeix

Aleix Pons

Teresa Casas

Jesús Vinyes

Manel Martí

Salvador Cardús

Ferrant Pont

Manel Màrquez

Jesús Vinyes

Domenech Jofresa

Teresa Casas

Josep Massó

Pere Cuyàs

Joan Lluch

Albert Martí

Toni Prunes

Antonio Cazorla

Joan Crispí

Rosa sucarrats

Xavier Heras

Montse Muntada

Felipe Arenas

Angel Portero 

Josep Mª Font

Núria Oller

Jaume Planas

Victor Peiró

Josep Mª Puig

Related Articles

Deixa un comentari