Campanya veïnal de neteja davant l’immobilisme del govern

No Comment

Terrassa és una ciutat bruta. La ciutadania ho veu i ho diu en veu alta. Així de contundent es mostra la Federació d’Associacions de Veïns a l’hora de denunciar l’estat de deixadesa i de neteja insuficient dels carrers de la ciutat. I anant més enllà, la plataforma veïnal assenyala l’equip de govern com a responsable directe de la situació, afirmant que «no vol o no sap com retornar a la ciutat la dignitat i el prestigi que es mereix».

La situació de deteriorament de la neteja i recollida dels residus és evident, malgrat les queixes dels veïns, de les entitats veïnals, dels mitjans de comunicació, i el mea culpa de l’alcalde, segons la Favt. De fet, l’entitat veïnal recorda les paraules de Jordi Ballart, quan reconeixia en 2014 que les partides destinades a la neteja de l’espai urbà i al seu manteniment havien disminuït el suficient per què els efectes es notessin passejant pels carrers.

Al seu torn, la FAVT també denuncia que els horaris i protocols de la recollida selectiva, de la qual s’encarrega Eco-Equip, no es compleixen, i que els mitjans emprats són clarament insuficients i obsolets, a banda de posar en evidència la manca de personal laboral destinat per part de l’empresa municipal.

Volem una #TerrassaNeta

Amb aquesta campanya, la FAVT busca, a més de posar en evidència l’actual situació, llançar una crida «a la ciutadania i entitats ciutadanes per tal de buscar compromisos i solucions». A través de les xarxes socials, a través del hastag #TerrassaNeta, es difondran imatges que mostrin l’abast de l’estat de brutícia, amb imatges de carreres, contenidors i paperes.

Imatge #TerrassaNeta

D’altra banda, la campanya busca la implicació de les entitats veïnals, instant-les a endegar campanyes informatives sobre la recollida de residus, i a enfrontar l’incivisme en tots els àmbits de la convivència, i especialment «pel que fa a aspectes com mobiliari, gossos i brossa.»

L’entitat veïnal es mostra disposada a treballar i participar activament amb l’Ajuntament en l’elaboració d’un pacte. En aquest sentit, es fan ressò de les declaracions del regidor de Medi Ambient, Marc Armengol, aparegudes en premsa el mes de gener, assumint que a Terrassa «tenim un problema amb la neteja viària», i que calia entrar a analitzar quines han estat les causes per buscar una solució.

Això sí, reclamant una participació directa. Aquí apel·len al buit en el reglament de participació, el qual està encara pendent de ser aprovat. I encara més, diu la FAVT, sense esdevenir «comparses ni ser observadors passius d’una realitat que ens ofega com a persones i ens fa sentir tristor com a ciutadanes.»

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari