[Trobo l’art que t’agrada] EXPO JAZZ-16 a l’espai G d’Art

No Comment

 Arriba el 35 festival de Jazz de Terrassa i la ciutat ho viu intensament …

I el jazz com a tema pictòric és el protagonista de l’exposició inaugurada dissabte a l’Espai G d’art. Quatre artistes amb una relació molt estreta amb el jazz ofereixen la seva visió de la música i dels seus intèrprets.

 


 

Foto: Pastel obra de Salvador Alavedra que ha servit pel cartell del festival de jazz, foto cedida per Espai G. d'art Foto: Pastel obra de Salvador Alavedra que ha servit pel cartell del festival de jazz, foto cedida per Espai G. d’art

Salvador Alavedra, que va morir l’any passat és l’autor del pastel que ha servit com a cartell del festival d’aquest any. Molt interessant és la carpeta amb dibuixos, fets a la Nova Jazz Cava durant les actuacions, que aconsegueixen expressar el moviment i l’espontaneïtat tan característiques del jazz. En els pastels al moviment i espontaneïtat s’hi afegeix el color aplicat amb traços segurs i ràpids.

 

 

Foto: acrilic s. tela. de la Sèrie Gris, de Jose Antonio Soria. LM Foto: acrilic s. tela. de la Sèrie Gris, de Jose Antonio Soria. LM

Un color que precisament no trobem en els quatre acrílics sobre tela de Jose Antonio Soria “JA” i que formen part de la Sèrie Gris. Amb un estil personal representa quatre músics d’un hipotètic grup de jazz. Treballats amb una extensa gamma de grisos retrata els músics en acció. Són quadres fets expressament per aquesta exposició i que donen un punt de sobrietat a la mostra.

 

 

 

 

Foto: acrilics sobre cartró ploma de Philip Stanton. LM Foto: acrilics sobre cartró ploma de Philip Stanton. LM

Sobrietat, precisament no és la característica que més destacaríem en l’obra de Philip Staton, plena de colors plans i rica en elements en cada quadre. Aquest apassionat del jazz, fins i tot canta en un grup, té vàries obres exposades amb motius relacionats amb el jazz. Algunes de les obres, les petites, són acrílics sobre cartró ploma que retalla i juxtaposa de manera que accentua el record del cubisme.

 

 

Foto: tintes xina de de Pol Serra. LM Foto: tintes xina de de Pol Serra. LM

I Pol Serra també és un enamorat del jazz, música que escolta quan treballa. És il·lustrador, a més de pintor i demostra un domini extraordinari del retrat, tant en les obres grans, acrílics sobre tela, com en les tintes xines i acrílics, peces més petites i treballades amb la mateixa cura i amb l’elegància pròpies d’aquesta tècnica. Els protagonistes són músics de carrer.

 

 

 

 

La inauguració va ser un èxit i el públic va poder gaudir d’un petit concert de “The Reminders” duet format per la Nunu Ga Du i el Lluís Rubio, veu i guitarra. Quan vaig marxar no es sabia si intervindria també el Philip Stanton…

 

Expo JAZZ-16 Terrassa

Fins el 31 de març

ESPAI G D’ART

La palla, 10 Terrassa

 

 

Laura Mendiluce (FbBloc)

troboartquetagrada_logo

Related Articles

Deixa un comentari