Targetes d’aparcament per raó de malalties d’extrema gravetat, la Síndica demana a l’Ajuntament «mesures oportunes»

No Comment

Podran demanar targeta d’estacionament especial les persones amb diversitat funcional i també aquelles amb malalties d’extrema gravetat. Així ho preveu lla llei des de l’aprovació, el 12 de desembre de 2014, del Reial Decret 1056/2014 i la signatura d’un conveni de col·laboració, a finals del 2015, entre els departaments de Benestar Social i Família i de Salut de la Generalitat de Catalunya que estableix el circuit per a la concessió de les targetes d’aparcament provisional.aparcament especial

Això establer, la Síndica de Greuges de Terrassa, Isabel Marquès, ha fet una recomanació, publicada el passat 15 de març, en la qual urgeix al govern local a l’execució del citat Reial Decret.

Amb freqüència, apunta la Síndica en el text de la seva Actuació d’Ofici, és que la gravetat i evolució de la malaltia que provoca la reducció de la mobilitat no permet tramitar en temps la sol·licitud del reconeixement de la discapacitat i de la corresponent targeta d’estacionament.

Val a dir que les persones destinatàries són persones que presentin mobilitat reduïda, encara que no hagi estat dictaminada oficialment, a causa d’una malaltia o patologia d’extrema gravetat que li suposi fefaentment una reducció substancial de l’esperança de vida que es consideri normal per a la seva edat i demés condicions personals, i que raonablement no permeti tramitar en temps la sol·licitud ordinària de targeta d’aparcament.

El circuit establert per sol·licitar la targeta, tal i com la Generalitat de Catalunya ha informat als ens locals mitjançant circular, és el següent:

La persona interessada ha de sol·licitar la targeta provisional d’aparcament segons model d’imprès normalitzat de sol·licitud a l’òrgan competent que atorga les targetes d’aparcament ordinàries per a persones amb discapacitat (ens locals), acompanyant-la de l’informe mèdic necessari emès pel Servei Públic de Salut per a l’acreditació dels requisits per a la targeta d’aparcament provisional.

a) L’ens local enviarà com més aviat millor (preferiblement en un termini inferior a 7 dies) la informació mèdica a l’Equip de Valoració i Orientació (EVO) del Centre d’Atenció a Persones amb Discapacitat (CAD) corresponent per zona.

b) L’EVO prioritzarà la resposta de validació en el termini de 10 dies hàbils, segons un model normalitzat, i sense perjudici que es pugui demanar informació complementària per resoldre la petició en cas de dubtes.

c) Un cop l’ens local tingui la validació positiva de l’EVO, atorgarà una targeta d’aparcament provisional a nom de la persona interessada, de la modalitat titular no conductor, i amb vigència no superior a un any. Si la valoració és negativa, no s’atorgarà la targeta.

La Sindica posa èmfasi en la «importància de l’execució d’aquest Reial Decret 1056/2014 pel que fa la concessió excepcional de la targeta d’estacionament per raons humanitàries i demana a l’Ajuntament prendre les mesures oportunes per garantir el compliment del que es disposa en aquesta norma, agilitzant i simplificant els tràmits per a que les persones que estan en situacions de salut delicades per raó de malalties greus puguin sol·licitar i obtenir aquesta targeta en el temps més breu possible per contribuir a augmentar la seva autonomia i mobilitat».

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari