Molta roba per intercanviar en el primer aniversari de Revolució Tèxtil

No Comment

Molta roba i molt bon ambient a la jornada dominical de l’Emporta’t, el mercat d’intercanvi de roba de segona mà que havia organitzat el col·lectiu Revolució Tèxtil en el seu primer aniversari. L’efemèride, a més, es feia coincidir amb el Fashion Revolution Day, la commemoració de la tragèdia de l’enfonsament d’uns edificis a Bangla Desh, el 24 d’abril del 2013, on van morir més de mil persones, i que es recorda a nivell mundial per denunciar les condicions de misèria i precarietat que duen a terme les grans multinacionals del tèxtil.

emportat rev tèxtil Molta participació al free-market de roba l’Emporta’t, ahir diumenge a l’espai de Sesta Foresta.

Camises, jerseis, jaquetes, faldilles, molta roba per a nens i nenes; menys roba per a home, això sí. Tota ella, a disposició de qui volgués agafar-ne o la necessités. Desenes de persones s’hi van acostar al llarg del matí per emprovar-se la roba exposada, gaudir del dia assolellat i prendre les tapes que se servien. L’espai escollit va ser una nau on s’ubica el grup d’artesania Sesta Foresta, al carrer Sant Leopold núm. 63.

emportat segona maVal a dir que l’intercanvi no era el prioritari, ja que hom podia agafar qualsevol peça de roba que li agradés, sense haver de deixar-ne una altra a canvi. Tot i així, molta gent va acudir amb més roba que desitjava compartir. De fet, els dies previs se n’havia recollit molta més que la gent, de forma desinteressada, havia dipositat a les caixes repartides en punts concrets de la ciutat. La gràcia de tot plegat, manifestat per moltes de les assistents: que no hi hagués diners pel mig.

Entre les organitzadores, molta satisfacció per l’èxit de la convocatòria i per la celebració del seu primer aniversari. I també el pensament de què cal repetir un esdeveniment com aquest, potser no més enllà dels propers mesos. Amb una difusió més ampla que segur faria les delícies de molta més ciutadania egarenca compromesa, i amb ganes de gaudir de l’esperit a la vegada lúdic i transformador d’aquesta fantàstica iniciativa.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari