Aula Actual: moviment veïnal promou projecte obert per educar i formar les persones

No Comment

El dijous 9 de juny ha començat l’aula actual de Terrassa. És aquest un projecte engrescador que s’ocupa de desenvolupar el coneixement de les persones grans i joves.

Acte de presentació de l'Aula Actual, amb representants del moviment veïnal egarenc. Foto: AA Presentació de l’Aula Actual, amb representants del moviment veïnal. Foto: AA

En Jordi Balcells, director tècnic del projecte, explicà les seves línies del de treball, al temps que informà de les possibilitats:

1.Per adults en general: Tallers de salut i qualitat de vida.

2.Per als adolescents: Tasques prioritàries a desenvolupar, l’esperit emprenedor, la orientació cap a una estratègia d’èxit personal, de definició i entrenament en les competències professionals, entrenar les capacitats d’aprendre i desaprendre i sobretot debats de com afrontar situacions d’abús escolar.

3.Per a la gent gran: Sessions informatives relacionades amb els temes de la salut i els hàbits de vida, que permetin una reflexió aprofundida sobre els factors d’agressivitat, com identificar-los i com defensar-los, i tallers d’activació mental.

4.Per als infants: acció de treball des de les AMPA basades en xerrades en reflexions de desenvolupament dels nens, supervisió d’una experiència pedagògica lúdica amb l’objectiu de potenciar funcions mentals. Debats o col·loquis sobre temes d’educació familiar i l’aprenentatge. Taules rodones sobre l’agressivitat i l’adolescència. I sobretot, prendre notes tècniques de caràcter pedagògic adreçat a professors i pares sobre temes d’actualitat educativa.

5.Per als joves: Impulsar sessions informatives i debat sobre la seva vivència del món i del futur. Capitalitzant el seu potencial de ser actors positius en la creació de la nova societat. Aprofitar els seus coneixements i les seves experiències per dinamitzar activitats culturals i socials.

També es important promoure el voluntariat educatiu com potenciar als tutors d’alumnes amb dificultats en els diferents trams de la seva evolució escolar. Realitzar sessions interactives creant “workshops” d’activitats sobre temàtiques diverses d’interès dels joves i les seves conclusions, amb la posterior divulgació mitjançant l’aula actual virtual.

Aquesta primera, ha estat una trobada formal on s’ha informat sobre les característiques del projecte a l’alcalde Jordi Ballart i al regidor de serveis socials i joventut Noel Duque.

Actualment Aula Actual està composta per les associacions veïnals de Can Roca, Vallparadis, Cementiri Vell, Torrent d’en Pere Parres, Plaça Catalunya – EscolaIndustrial i el recolzament del Consell Local de Joves de Terrassa, la CONFAVC i la FAVT.

Related Articles

Deixa un comentari